Liive er nomineret til ”Årets Pridelåt” til Oslo Pride

”STEM på altid nærværende norsk sangfugl med gode danske relationer - og en ny stærk sang”

Fotograf: PRESSEFOTO

Kært barn har mange navne – og det er måske derfor vi her hos Side 33 har norske Live Foyn Friis så ganske kær på øregangene.

Hun er i høj grad en udøvende kunstner – der ikke hviler på at hun har naturtalent og en dejlig og rummelig stemme, der uomtvisteligt kunne køre hende stille og roligt i position som nordens næste store jazz dronning – og er det næppe helt held og tilfældigt at hun har spillet sammen med folk som Bobby McFerrin, Brian Blade og John Scofield.

Men der er ikke meget der er stille og roligt omkring Live Foyn Friis, der har taget sin musikalske uddannelse her i landet og derfor helt naturligt omgiver sig med en masse forskellige danske og andre nordiske musikere. Herhjemme gjorde hun sig også bemærket i 2018 ved at vinde “Live Camp prisen” på Smukfest, hvilket gav mulighed for at åbne festivalen på selveste “Bøgescenen”.

Noget af tiden kan jazzfolket nyde hende på næsten helt traditionel vis når hun i eget navn samler en altid kvalitetsstyret jazz trio, en kvartet eller til tider har et stort orkester bag sig. Tjek f.eks. hendes udgivelse ”Live Foyn Friis with Aarhus Jazz Orchestra” (2017) – og mærk hvordan musik en gang imellem bare kan løfte sig og skabe ren magi, når det helt rigtige samarbejde er til stede – helt ligesom det gør på hendes 2018 album ”Willow” sammen med drømmetrioen Daniel Sommer, Nikolaj Hess og Anders “AC” Christensen.

Men det nytter altså ikke at sætte Live Foyn Friis i bås som jazzsangerinde, der rummer hun for meget andet – hør bare hendes nyskabende projekt The Baby Zebras (sammen med Henrik Marstal,Spejderrobot, Emil De Waal ), der i år debuterede med EP’en ”Parents”. Et sært og charmerende mix af dreampop, kammerjazz, og electronica. For ikke at tale om hendes new nordic eksperimentale indie-jazz projekt under bandnavnet Liis.

Og sidst men ikke mindst er der hendes pop/folk projekt – bandet LIIVE, der blandt andet har begejstret her til lands i form af den storcharmerende single ”København”.


Nu har LIIVE igen en ny sang på banen – men den er endnu ikke udgivet digitalt – men kan høres via nedenstående link. Der er tale om sangen ”Enough”, som er en ud af tre sange, der er nomineret til at blive årets sang til Oslo Pride.

Man kan stemme på sangen indtil Lørdag midnat (30. maj) – og det syntes vi da ærlig talt at du skulle gøre.

For er der noget Norge kan være stolt af – altså udover Aage Hareide, Ståle Solbakken, A-ha, Henning Kvitnes, Fleksnes, Lilyhammer og den fantastiske natur – ja, så er det da LIIVE

Link her til afstemning:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLLfvG1GcL8jbHfKEOIfdFFNOScVb7a7vX70SbJ1VIvpl2UQ/viewform?fbzx=-1206853454468921424

Hør sangen vi dette link:

https://www.oslopride.no/a/oslo-pridelat-2020-topp-3-er-klar

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.