LIKE IT or NOT – ‘Boomers Can’t Be Choosers’

VIDEOPREMIERE med énmands-indie-bandet HOW TO LOSE FACE

Fotograf: PRESSEFOTO

Sidste år udgav Peter Fjordbak aka énmands-indie-bandet HOW TO LOSE FACE sit debutalbum. Et album vi anmeldte her på siden med overskriften ”Man kan ikke tabe ansigt med sådan en debut!” Og som en slags konklusion konstaterede vi:

”Selve håndværket og sangskrivningen er bestemt i orden på dette debutalbum – men det er også lidt lyden af en indie-bølge, der skyllede fra land for 5-8-10 år siden alt efter temperament – og opholdssted. Så derfor bliver albummet ved den godkendte start fra en artist, der dog meget vel kan have potentiale til at være en af de ’late-bloomere” der virkelig springer ud i de kommende år.”

Og allerede nu er HOW TO LOSE FACE klar til de næste skridt – for hele to EP’er på vej. ‘Boomers Can’t Be Choosers’ udkommer 11. juni – og yderligere en EP ventes at udkomme til efteråret. Om alt går vel de to EP’er blive udsendt som et samlet album på vinyl.

Der er igen tale om små catchy halvskøre indie-rock sange – ofte med en syrlig kommentar til samtidskulturen og ikke mindst populærkultur og sociale medier – og iøvrigt den rolle Fjordbak selv spiller i hele det spil.

Titelnummeret fra den kommende EP, udkommer i morgen Store Bededag, som en digital single. Kan man så bede om mere? Ja, så skulle det da lige være et ‘LIKE’ mere eller en videopremiere. Det første er vi ikke herrer over, så vi holder fast i det sidste.

Singlen ”Boomers Can’t Be Choosers” har nemlig fået en herlig DYI-video som følgesvend, og tilsammen giver de et friskt satirisk og reflekterende bud på vores tids SoMe-Kultur:

“Sangen og videoen skildrer det konstante behov for at være digital entertainer på sociale medier. Den handler om “tomler”, “hjerter” og delinger og grænsen mellem kunst og underholdning. “Here it is. I LIKED it! I LOVED it! I DON’T MIND IT!” – fortæller Peter Fjordbak

På den kommende EP er alt skrevet, spillet, indspillet og mixet af Fjordbak selv, ligesom han også selv laver artwork og videoer – som regel af den skæve og selvironiske slags. De nye numre er skabt ud fra en nedbarberet indie-æstetik, hvor musikken gerne må lyde 20% uproduceret og 100% i live.

Fjordbak holder fokus på den gode sang og den umiddelbare levering af den. Den storladne rockproduktion må vige for det spontane, energiske og umiddelbare udtryk, og lytteren mødes derfor af både lokkende melodilinjer, en bredspektret dynamik og lo-fi lyd, der samlet set giver en aldeles varieret lytteoplevelse.

Prøv det – like it – or not!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.