Lørdag aftens danse service – vol 2

"The Beatophonics klar med færre dogmer og nye dansesko"

Fotograf: Ole Toxværd

Trioen The Beatophonics er kendt som bandet, der lyder som om de satte tiden i stå i starten af 60’erne. Deres autentiske og æstetikke lyd – og originalmateriale af sange, der sagtens kunne give fornemmelsen af at være hentet fra hengemte pre- og early Beatles lost-album, har helt fortjent sikret dem den uofficielle titel som “Danmarks bedste beat-orkester”.

Men nu løsner de op – og træder ind i en noget bredere tidszone af musikalsk inspiration. Den 31.01 udsender de albummet “Let’s Do This” via Echophonic og Target Records, og viser her et band, der har fundet nye veje i forhold til deres meget konceptuelle udtryk – som man har kunnet opleve på både deres debut og live album.

“Det nye album vil lægge sig i en naturlig forlængelse af vores debutalbum fra 2015 og samtidig peger det også rigtig meget i en ny retning. Vi har sluppet det stringente trio-format og givet den gas med et væld af vintage instrumenter i studiet. Albummet indeholder 13 nye originale skæringer og vi glæder os rigtig meget til at slippe det hele løs!” – udtaler bandets bassist Rasmus Schrøder i pressemeddelelsen.

Albumtitlen “Let’s Do This” refererer til den proces og de aktive valg, som bandet har været igennem mens de har skrevet det nye musik. Dogmet om den stramme beatstil er væk, og bandets medlemmer er i stedet gået på jagt efter den gode tidsløse sang.

Om denne fornyede tilgang til sangskrivningen fortæller sanger og guitarist Søren Koch, der i 2018 også blev officielt medlem af The Zombies:

“Det er sjældent svært at gentage sig selv. Det nemmeste ville være at lave en plade med samme dogme som den første – altså at genskabe en specifik stilart, sound eller sågar et bestemt årstal. Vi har i stedet brugt en del tid på at bryde livslinjen til disse dogmer, for at finde ud af hvordan VI egentlig lyder. Resultatet er en plade som både viser en udvikling, men som også lægger sig som et naturligt nyt kapitel i bandets historik. Jeg glæder mig usigelig meget til at skulle tage det nye materiale ud på landevejen. At spille de her sange som vi har gået op og ned ad i studiet, live. ” 

Og netop LIVE kan man opleve bandet fra den 07.02. – og så er der foreløbig fastsat 12 koncerter frem til den 14.03.

LIVE SHOWS 2020:
07/02: Musikhuzet, Rønne
08/02: Musikforeningen Bygningen, Køge
13/02: Tobakken, Esbjerg
14/02: Generator, Ringkøbing
15/02: Stars, Vordingborg
27/02: Maskinhallen, Frederikshavn
28/02: Turbinen, Randers
29/02: Tøjhuset, Fredericia
01/03: Dexter, Odense
06/03: Juvi Klubben, Kalundborg
07/03: Støberihallen, Hillerød
13/03: The Tivoli, Helsingborg
14/03: Beta, København

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.