Mærk pulsen i Randers Festuge

”Masser at sætte pris på i det midtjyske”

Fotograf: Poul Erik Pedersen

I går omtalte vi Malmø festivalen, som en af den slags begivenheder, der via musik, kultur, events mv. virkelig samler en by, og gør at byens puls for alvor kan mærkes. Men man behøver reelt ikke forlade Danmark for at få en tilsvarende oplevelse – for i Randers afholder de festuge her i dagene fra 12.- til 20. august.

Her venter masser af forskelligartede oplevelser for børn, unge og voksne venter, og et ganske flot, om end ikke så stort og prangende program som i Malmø.

Men et navn går dog igen. Den svenske blueslegende GERFAST, der sidste år udgav albummet “Legendary Grooves”. Og det er netop hans groovy take på bluesmusikkens støvede veje han har mestret siden han albumdebuterede, i øvrigt på det danske pladeselskab Kick Music, tilbage i 1992.

Den kan man høre når Jan Gerfast med sit band optræder søndag den 14. august kl. 17 ved Tante Olga. Der kan man ligeså godt blive, for kl. 19.30 overtages scenes af en ligeså original og stærk guitarist; Uffe Steen, der optræder med sit band Shades of Blue, der har James Loveless med som sanger.

Har man allerede i dag behov for en varm musikalsk oplevelse, så er der åbningskoncert af Randers Festuge 2022 på Rådhustorvet med Søs Fenger, og derefter kan man trække mod Amfiscenen, hvor der er dobbeltkoncert med Poul Krebs og Lars Lilholt.

Og sådan holdes niveauet højt ugen igennem, hvor der bliver mulighed for at høre en masse forskellige toner fra de mange forskellige scener rundt om i byen. Navne som Grassolin, Nikolaj & Piloterne, Crazy Ivans feat Søren Rislund, Mik Schack, Olav Poulsen og Ivan Sand, Michelle Birkballe og SP, JUST & FROST er f.eks. på programmet.

I ugens løb – nærmeste bestemt den 17. august i Ridehuset – afvikles der også Danish Music Awards Blues. Her er der masser af eksklusivt livemusik på programmet med aftenens stjernehold af et husorkester – Jesper Bo, Tove Sørensen, Joachim Svensmark, Anne Kirstine Winkler, Sahra da Silva, Nisse Thorbjørn – med gæster, og der deles statuetter ud til i kategorierne – ”Årets danske bluesudgivelse”, ”Blues LIVE prisen” og ”Ud af det blå prisen”.  Nomineringer der viser at den blå følelse, stadig lever, og har det godt på den danske musikscene.

Følgende er nomineret:

Årets Danske Bluesudgivelse:

Trainman Blues: “Live At The Station”

The Mukherjee Development: ”Burnin’ Time”

Mike Andersen: ”Raise Your Hand”

Vestbo Trio: ”Reflector”

David Miilmann Group: ”Waiting for Myself”

Blues Liveprisen:

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Mike Andersen

Sahra da Silva

Michelle Birkballe Band

Chris Grey & The BlueSpand

Ud Af Det Blå-prisen:

Sahra da Silva

Lasse Storm

The Downshifters

David Miilmann

Henrik Johannesen

Katrine Schmidt

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.