Marc Facchini vil forny den danske visetradition

”Musikken er den samlende kraft - lige til undergangen os skiller”

Fotograf: PRESSEFOTO

I går udkom den tredje single fra det kommende – fjerde soloalbum – fra dansk/italienske Marc Facchini, hvis dåbsattest afslører at han sidste år gik ind i tilstanden tredive. 

Den tredje single ligesom de forrige to skrevet med udgangspunkt i at asteroide er på vej og jordens undergang uundgåelig. På singlen ”Dig og mig” møder vi ægteparret, som efter et langt fælles liv vælger at tage døden i egne hænder. Musikalsk enkelt og rørende – og alligevel som en rejse i tid og sted. Mystik, magi, mørke, og kærlighedens realisme eller mangel på samme skildres på et niveau, som vi ikke finder mange andre samtidige danske sangskrivere på.

Men det er næppe tilfældigt for Marc Facchini er en artist, der er bevist om hans valg, hans mål og virkemidler. Som han selv formulerer det – ” Når jeg har det skidt, drømmer jeg om at blive den nye Sebastian, eller den nye Anne Linnet. Når jeg har det godt drømmer jeg bare om at blive gammel og glad”.

Og netop i beskrivelserne af alle livets kontraster, konflikter, krydsninger og kerneværdier er Marc Facchini en tekstforfatter, der evner, at fange en som lytter – både første og tiende gang man hører et nummer. Han er historiefortæller – og en slags nutidens protestsanger, der dog går efter helheden og de mange bolde i luften, fremfor individet eller den enkelte sag.   

Marc Facchini vandt i 2010 Karriererkanonen med sit tidligere band Mescalin Baby, der var den musikalske opdragelse for Facchini. To plader og en EP og ganske pæn succes i ind- og udland var dog ikke nok til at undgå at banden så at sige gik op i røg. Siden var Marc Facchini i en periode en del af den ambitiøse indie-classical-orkestret Mother Lewinsky, der dog aldrig helt fandt sig selv eller hinanden i helheden af det ubekendte.

Som Marc Facchini solo projekt er opskriften mere simpel. Her er musikken altid er det allervigtigste. Drevet af lyst til at forny den danske visetradition. Og hvorfor nu det? JO det har han såmen også et enkelt svar på – 

”Fordi min generation af danskere fortjener en lige så rig sangskat som vores forældre og bedsteforældre har fået foræret. Fordi vi måske mere end nogensinde før har brug for musikken til at samle os, til at inspirere os, og måske vigtigst af alt til at hjælpe os med at mærke os selv og hinanden.”

Det er jo ord, der kunne være brugt i formåls beskrivelsen for Side 33. Så her på siden ser vi frem til at hele albummet ”Ind i evigheden” den 24.01.20. .

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.