Marianne van Toornburg er for alvor i omdrejninger  

”Videopremiere på bonustrack til vinylrelease”

Fotograf: PRESSEFOTO

Marianne van Toornburg har været en aktiv del af den danske musikscene siden 80’erne, hvor hun optrådte som korsanger hos blandt andre Anne Linnet, Miss B. Haven, Dodo & the Dodos, Klaus Kjellerup, og Alberte.

Siden har hun også stået i front i diverse sammenhænge. Først i det meget ambitiøse Stikkan Andersson ABBA-ish projekt SIDEWALK sammen med blandt andre Ole Friis. Siden i en periode med Sweethearts og senere hos Venter på Far (som vikar),i Dreamtones og i Jodeladies.

Sideløbende har hun været aktiv indenfor kulturpolitik og især været en af dem, der var med til at løbe debatten om kvinder i musik i gang. Hun er i dag medlem af bestyrelsen i den musikalske genreorganisation ROSA.   

I 2008 udsendte Marianne van Toornburg sit første solo-album ”Mono” med modne popsange fulde af drømme og melankoli. Det fik mange roser med på vejen og en del airplay, men alligevel skulle der gå hele 13 år før det næste album ”Simpelt” kom. Otte nye sange skrevet og indspillet i samarbejdet med Jonas Struck (Swan Lee, filmkomponist). Hos både anmeldere og publikum var der bred enighed om at det var ventetiden værd.

Det var et album, der med simple virkemidler – dvs. lyttevenlige melodier og relaterbare tekster for det voksne menneske – i den grad ramte bredt. Melankolske, søde og sørgmuntre sange, der satte levende ord på en konstant undren og refleksion over livet, døden, kærligheden og alt det ind i mellem. Samtidig formåede det at tænde nogle drømme og håb om at det hele forhåbentligt en dag kunne blive lidt mere … ja, simpelt.

Soundtracket til den dagsorden har siden været ganske efterspurgt i fysisk format, og nu udkommer hele herligheden så endelig på vinyl i dag den 10. marts – endda tilføjet et ekstra track Mit Hår (Var Næsten Lige Så Lyst). En sang, der er skrevet med den evigt minderige sangskriver Jacob Eriksen (Shirtsville), .  

”Det lykkedes os trods op- og nedlukninger at spille rundt i landet, hvor der var stor efterspørgsel på en vinyl, og her opstod tanken om at genindspille Mit Hår og lægge den på albummet.

Den er tidligere udgivet i en uptempo-version, men live tog vi den helt ned i tempo, kun akkompagneret af guitar og kor – og vi fik overvældende god respons på den. Derfor kom den med på vinylen, krydret med lidt bas og melodica.”

– Marianne van Toornburg

Bonustracket har også fået sig en stemningsfuld billedside i form af en video, der er indspillet i San Francisco skønne gader, og på kirkegården Mission Dolores, som også er brugt i Hitchcock-klassikeren Vertigo. Måske det er derfor at resultatet er blevet så uhyggeligt godt! Men døm nu selv.

Vil du opleve Marianne van Toornburg flankeret af hendes gode band bestående af Mikkel Grue (Mike Tramp, Den Syvende Søn, Laura Illeborg m.fl) , Sara Saxild (Under Byen) og Johannes Gissel (The Billy Surfs, Chasing Grace, Select Captain, m.fl) så er det med at sætte kryds i kalenderen den 28. april, hvor de giver forårets eneste koncert i Københavnsområdet – i Kulturhuset Islands Brygge!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.