Marius Ziska skaber glimt af liv og håb på ny single

”Færingen fortsætter sin smukke og brusende musikalske rejse”

Fotograf: PRESSEFOTO

I dag udkommer singlen ”Falli til jarðar” og tilhørende video fra Marius Ziska via Songcrafter Music.

Singlen skal følge op på den velfortjente opmærksomhed, som hans fire foregående album har bygget op, ikke mindst med de to seneste prisvindende og anmelderroste album ”HOME/ HEIM” og ”Portur”, hvor Marius Ziska med et moderne og sfærisk lydbillede, har skabt et sanseligt soundtrack til alt det mystiske, der udspiller sig et sted imellem himmel og jord. Ikke fordi han er højtravende – snarere håndgribelig, henført og helhjertet. Han tager gerne fat i de eksistentielle og store spørgsmål, man ikke nødvendigvis ser så meget til i nutidens popmusik.

Det gælder også på denne nye single, hvor Ziska tager lytteren med på lidt af en tekstlig rejse. I første vers gøres brug af det ældgamle billedsprog om at komme over på den anden bred, og at føle at man er kommet over til noget trygt, samtidig med at man opnår en frit sansende tilstand. I sangens omkvæd er det altings dualitet som besynges – det kender vi fx fra Yin / Yang, Himmel og Helvede og vores forståelse af liv og død. I sangens midterstykke (C-stykket) bliver det hele mere dunkelt, og håbet er næsten væk. Sangeren er en udstødt, der ved, at der er en frihed derude og en skønhed, som han ikke formår at blive en del af. Men så kommer omkvædet tilbage med forløsning og med håb:

”Falli til jarðar / røkki ei upp / enn eingin sigur / komin at vera glottar av lívi / geva mær vón / at eg skal fáa / sannari sjón ”

Oversat til dansk:

”Falder til jorden / når ikke op / endnu ingen sejr / kommet for at være glimt af liv / giver mig håb / om at jeg skal få / et sandere syn”

Med disse glimt af liv, som kan give os håb om, at tilværelsen ikke er helt forgæves, kan vi måske med Marius Ziskas tekst i mente få hjælp til at huske, at vi er kommet for at være.

Marius Ziska – tager på danmarksturne fra den 31.01.20 – og kan opleves følgende steder:

31.01.20 Huset Aalborg (duo)

01.02.20 Heim, Asperup (duo)

07.02.20 Strib Vinter Festival, Middelfart

08.02.20 Harders, Svendborg

13.02.20 Maskinhallen, Frederikshavn

14.02.20 Turbinen, Randers

15.02.20 Nordatlantens Brygge, Kbh.

De fem koncerter sidste er sammen med hans sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Side 33 ser frem til koncerten på Nordatlantens Brygge.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.