Markant musikbranche personlighed stopper på toppen

”Jens Ove Friis har modtaget den første Danish Music Awards’ branchepris”

Fotograf: PRESSEFOTO

65-årige Jens Ove Friis har været i musikbranchen siden 1974, og han meritter er lige så lange, som de er imponerende. Det vender vi tilbage til. I de senere år er Jens Ove Friis – i branchen kendt under navnet ‘JOF’ – mest omtalt og nævnt som sparingspartner og pladeselskabsdirektør for Jacob Dinesen – og det er ikke mindst forbi, at han har en stor og vigtig aktie i den både troværdige og målrettede måde, som Dinesens karriere har taget form efter han blev signet til REO Records.   

De to har siden 2016 kørt et stilfuldt og driftssikkert parløb – for det meste i overhalingsbanen. I 2016 udsendte Dinesen sit andet album ”Brace Against the storm” via Jens Ove Friis’ selskab REO Records, og siden kom ”Found It” (2018) og sidste år udkom så ”Let the Hard Times Comes”. I morgen den 26. november kommer så det album, som de begge føler bliver kronen på værket i samarbejdet – albummet ”The Joker’s hand”.  

At det er målet, skyldes at den jyske musikdirektør trækker sig tilbage, fordi han har fået konstateret uhelbredelig kræft. Han smertelindres og livsforlænges, men spørgsmålet er hvor længe. Jens Ove Friis har dog aldrig ligefrem været gennemsnitlig eller forudsigelig, så mon ikke også han her kan snyde statistikkerne for overlevelsestider her. Vi kan kun håbe – og det samme gør JOF selv. Til Ekstra Bladet udtalte han således for nylig:

Jeg fik en stamcelletransplantation for to år siden. Jeg har knoglemarvskræft. Det kan ikke helbredes, men jeg kan smertelindres og livsforlænges. Der kan gå fra et halvt år til nogle år, og når det kommer, er det sket. Men jeg er typen, der tror på, at jeg kan slå statistikken. 

Da der i lørdags blev afholdt DMA 2021 fik han som den første den ærefulde Danish Music Awards’ branchepris. Desværre skete overrækkelsen inden kameraerne fra TV-2 begyndte at rulle.  

Men han sætter selv nogle ord på begivenheden via en opdatering på hans egen Facebook side – hans skriver blandt andet:

”Jeg er så glad, taknemmelig, stolt og samtidig dybt ydmyg.  Ydmyg fordi jeg synes der er så mange andre musikbagmænd m/k som kunne fortjene denne pris. Det er IFPI der har besluttet at det alligevel skulle være mig der måtte blive den første til at modtage denne for mig så smukke statuette. Det skete til stående applaus fra de mange artister og kolleger i salen. Som mange ved, vil jeg på fredag udgive mit sidste album “The Joker`s Hand” med Jacob Dinesen. Så er det slut efter 47 år som professionel i musikverdenen. Lørdag aften blev mit livs aften. Jeg er så taknemmelig for at have fået denne smukke anerkendelse af mit livslange arbejde for og med musikken. Nu er jeg klar til med glæde at give “scenen” videre til de mange fantastisk dygtige yngre musikfolk på pladeselskaberne og i musiklandskabet i det hele taget. Den danske musikscene har aldrig været mere spændende og indbydende end netop nu. Glæder mig til så længe jeg kan, at følge den på afstand”  

PRESSEFOTO

Jens Ove Friis har været ansat i musikbranchen på fuldtid siden 1974. Han er uddannet grammofonhandler og blev bestyrer af en pladebutik, som han drev selvstændigt fra 1980 til 1985. Herefter blev han ansat på Danmarks daværende største pladeselskab PolyGram, hvor han endte med at blive repertoirechef for selskabets danske udgivelser.

Han har i årenes løb været involveret i album, der tilsammen er solgt i mere end ti millioner eksemplarer – og hertil har navne som Laura Mo, Big Fat Snake, Lis Sørensen, Lars Lilholt, Johnny Madsen, Allan Olsen, Peter Belli, Danser Med Drenge, og Flemming ”Bamse” Jørgensen og Runrig bidraget.

Altid har han set det som sin vigtigste opgave at bygge bro imellem kunst og købmandskab i hans mange roller i ledende skikkelser på diverse pladeselskaber – senest CMC, RecArt og REO.

REO Records sørger han for at selskabet udgiver de tilknyttede artisters indspilninger, samtidig med at han varetager deres forretningsmæssige interesser, og udfører A&R-arbejde for artisterne, markedsfører deres udgivelser, samt udformer og implementerer deres karriereplaner.

Benzinen til arbejdsglæden har altid været selve arbejdet med musikformidling, indspilninger og udgivelse – men nu tankes der altså op for sidste gang med ”The Jokers’ hand”.

Når man lytter til albummet fornemmes det, at det ønskede resultat er opnået. JOF og Jacob er kommet i mål sammen. De slutter som par på toppen, men lur mig om ikke JOF har sørget for at Jacob har fået en joker eller to med i ærmet, som han kan tage med på den videre vej, han nu selv skal ud og finde. Og er det to jokere han har fået med, så står der med garanti “Købmand” på det ene og “Kunster” på det andet!

Men foreløbig skal Jacob Dinesen i den kommende tid ’blot’ finde frem til otte pladebutikker, som han besøger her i dagene fra 26. november – 06. december på en Instore Signing Tour i anledning af det nye album. Men mon ikke man kan håbe og tro på at spillemanden Dinesen også har pakket en akustisk guitar ned sammen med tuschpennen?   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.