Masser af lyd og billede hos Kulturium Ishøj

”Mange minderige øjeblikke er kommet på fotoudstilling”

Fotograf: Sven Levandowsky

Side 33 har i hele sin levetid været beriget af at have et stort hold af helt fantastiske fotografer til rådighed. Fotografer, der hver især har stillet deres tid og minderige fotos til rådighed for os, og derved være med til at understege, at det ikke bare er en skrøne, når man siger at ‘et billeder siger mere end 1000 ord’.

En af dem, der har været med hele vejen er Sven Levandowsky, der blandt meget andet også har været tilknyttet som husfotograf hos Kulturium (tidligere Ishøj Kultur Cafe) i Ishøj.

Mange af de udvalgte pletskud kan lige nu ses på en stor og flot udstilling “Gennem tiden… Koncertfotografier af Sven Levandowsky” i netop Kulturium – Ishøj Musikteater.

Siden midten af august har caféen og foyeren på stedet været prydet af koncertbilleder taget i netop musikteatret gennem de sidste 7 år. Når man siger Søndagsjazz i Kulturium Musikteater, så er det svært ikke også at sige Sven Levandowsky. Han har nemlig ikke ‘bare’ været fotograf, han har også de sidste mange år været en fast del af staben i forhold til booking og planlægning af søndagsjazzen, der afholdes 16 gange årligt med omkring 150 gæster per gang. I forbindelse med efterårets første søndagsjazz, der afvikles nu på søndag den 10. september, holdes der en en officiel fernisering af udstillingen fra kl. 12.00. Pia Skourup, Kulturudvalgsformand i Ishøj Kommune byder velkommen, og der vil være et glas bobler til de fremmødte.

Til ferniseringen kan man selvfølgelig møde Sven Levandowsky og man kan derudover tage fire forskellige postkort med hjem, hvor fire særligt udvalgte billeder er at finde på den en side. Klokken 13.00 spiller den funky- jazzkvintet Jazz Five i salen, og så er efterårssæsonen skudt i gang.

Tænker man allerede lidt i kalendergaver – om ikke så til sig selv, så er der også råd for det, idet Sven Levandowsky har produceret en original 2024 kalender af sine billeder. Den kan også bestilles.

Musikkendere i lokalområdet vil især også kende ham for hans andel i Køge Blues Festival og de mange koncerter han har stået bag i Hugo’s Gaard i Køge. Samtidig har han i mere end 25 år været en fast bestanddel af det altid populære Basement Jazzband, hvor han altid er på stikkerne.

Men nu og her er det altså i Kulturium, hvor han kan opleves på søndag. Ud over de mange jazzkoncerter, byder spillestedet, der er beliggende lige ved Ishøj Station, iøvrigt resten af året også på en dejlig musikalsk bredside for alle i form af koncerter med f.eks. Dream City Burning der spiller allerede i morgen den 8. September. Der er tale om lidt af et all-star band af dansk rock historie når Peter Ingemann, Søren Berlev, Kim Menzer og TømrerClaus binder fortid og nutid sammen med et fuldstændig tidløs poetisk drive.

Senere på året følger Hymrer og Ukrudt, der med Rasmus Dissing i spidsen hylder den stolte sangskat fra Dissing & Andersen, samt f.eks. Michelle Birkballe, Per Vers, Mike Andersen, og ikke mindst den nye stærke sanger-sangskriver konstellation Ivan Pedersen & Nanna Larsen.

Det hele toppes når den verdenskendte guitarist Lee Ritenour & Friends gæster stedet den 1. december 2023.

Men nu og her er det tid at fylde Sven Levandowsky og hans mange godt fotos, og vi bidrager derfor nedenfor med med en lille samling “Best of” billeder af dem vi har brugt i forskellige sammenhænge her på siden i årenes løb.

“Best of SVEN LEVANDOWSKY”

Allan Olsen
Nalle
Mike Andersen
Gasoline
Katinka
Laura Illeborg
Dicte
Dissing, Dissing & Las
Danni Nichols
Black Sorrows
Electric Guitars
Anne Dorte Michelsen
Niels Lan Doky
Gurli Octavia
Rickie Lee Jones
Sylvester & Friends
Thorbjørn Risager & The Black Tornados
Mathilde Falch
Alex Riel
Blues Overdrive
Per Christian Frost
Esben Just
Kajsa Vala
Søndagsjazz stemningsfoto

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.