Mathilde Falch gør ’Low Budget’ til ’High Level’

”SUK hjerte – brist ej – der er godt nyt på vej”

Fotograf: Maria Fremming

Man kan ofte komme meget langt med en stærk økonomi i ryggen – men i disse tider er en masse uafhængige artister presset på netop dette parameter, idet deres primære indtægtsgrundlag – koncerterne – har været væk mere eller mindre konstant i over 1 år.

Barske vilkår, men med benhård vilje, kreativitet og et godt og givende netværk kan man alligevel komme langt på ’low budget” – også i musikbranchen. Det er Mathilde Falch et af de stærkeste eksempler på.

Hun har bevist det før, og nu har hun har gjort det igen. Den nye single “Suk” kunne godt bruge en billedside, men hvad gør man uden nævneværdigt budget – når man trods alt ikke kan gøre ALT selv. Hvis man er Mathilde Falch så efterlyser man via de sociale medier en location og nogle folk der vil hjælpe med en videosession.

Ikke mange uger efter kan vi så alle se en video, der måske ikke ligner en million, men mere en værdifuld understregning af den bevægelige stemning og vedkommende tone, som bærer den nye single, der mest af alt efterlader en sukkende efter noget mere fra den kant.

Og det kommer. Den 21. maj er Mathilde Falch klar med sit femte album ”Solen brænder”, som udkommer som LP/CD/digitalt via hendes eget selskab Just For Record – og inden da lander endnu en single ”Før vi mister forstanden” den 16. april.      

Fotograf Stefan Kragh beretter på Facebook om baggrunden for videooptagelsen:  

”Ret spontant bliver Mathilde Falch og jeg enige om at skyde en video til hendes fantastiske sang ’SUK’. Helt low-key – armeret med et kamera, en røgmaskine og en lampe skød vi denne video i skoven ved skønne restaurant Knapp. Ret hurtigt var vi næsten hvad der lignede et helt hold, da restaurantens medarbejdere agerede makeupartist, runner, afvikling af lyd, røg og alt mulig andet. Det peakede da chefen ofrede sig og stod i iskoldt mudder til over knæene. En dejlig dag hvor energi, go´e mennesker og vibes bare falder i hak”

Mathilde Falch sætter selv disse ord på –

“I søndag filmede jeg musikvideo til “Suk” i Aabenraa. Det var den hyggeligste dag uden for på en sø ved Restaurant Knapp. Jeg danser meget i videoen, hvilket var praktisk fordi det var skidekoldt at filme udendørs. Chefen fra Knapp var med som fotograf-assistent, hun gik all in for at hjælpe og da hun skulle give min lille robåd et ordentlig skub, faldt hun selv i den iskolde sø. Vi grinte så meget at jeg var ved selv at falde i.”

Herligt eksempel på at man stadig kan komme langt på literen når tanken er ladet med handlekraft, humør og håb. Nyd resultatet her –

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.