Mathilde Falch på vej med LIVE album

”Scenen er mit frirum – jeg ELSKER mit publikum”

Fotograf: Sven Levandowsky

Mathilde Falch er en gør det selv kvinde ud over det sædvanlige. Hun har blandt andet sit eget pladeselskab. Vi spurgte hende hvad pladeselskabsdirektøren egentlig syntes om timingen med graviditet og fødsel – lige oveni i udgivelsen af hendes seneste album ”Som børn på ny”?

”Pladeselskabsdirektøren var ikke glad. Og dog.  For hun syntes også at det var vildt glædeligt at kunne og ville stifte familie. Mange i bandet har børn, hvis liv jeg følger med i med stor nysgerrighed”

”Det har været hårdt – min søn har været meget syg. Men både min mand og jeg er jo freelance – og ret gode til at planlægge. Ja, faktisk er 2020 allerede planlagt – selvom vi jo godt ved at man ikke kan planlægge sig ud af alt. Men det tror jeg også er sundt.  At blive mor har lært mig meget. At være i nuet. Have et andet fokus. Pludselig er det ikke en selv, der er det vigtigste i verden”     

Efter endt barsel er du så nu tilbage på live scenerne. Hvordan har modtagelsen været – har du kunne fornemme om publikum har taget det nye album til sig – til trods for den “alternative” markedsføring?

”Der sker noget andet nu. Jeg tror jeg er blevet bedre på scenen – bedre til helt at give slip – være ligeglad med om hvordan jeg nu ser ud. Selvom man på mange måder er blevet voksen, kan man godt give den gas på scenerne, opføre sig som en vildbasse. Jeg bruger helt klart scenen, som et frirum.

”Jeg har et fantastisk publikum – og dem der kommer, kender helt sikkert albummet. Mange er søde til at give tilbagemeldinger, og komme med ønsker om numre de godt vil høre. Ofte de mere dystre og mere hardcore sange. Netop ”Som børn på ny” var på mange måder et dystert album – med mange psykologiske lag. Der er nok et årsag til at det skal ende som mit lidt ”hemmelige ”album. 

”Overskuddet til at skrive nye sange har ikke rigtigt været der endnu, men jeg er ret sikker på at min sangskrivning fortsat svæver mellem det dystre og det livsbekræftende – og så en søgen efter håb”

Du har netop været i det skønne ”The village” studie for at indspille et LIVE album med publikum på.  Hvordan gik det?

”Det gik virkelig godt, men det lille publikum var meget stille, så jeg troede der var noget galt. Hørte straks fejl inde i mit hoved. Jeg er jo meget sensitiv. Men folk havde bare respekt for at det var en optagelse”.

”Selvfølgelig lavede vi lidt fejl. Men det gør mig ikke noget. Og de fleste vil nok ikke høre dem. Det en del af charmen ved live musik”     

Hvordan udvalgte i de sange, der kom med?

”Jeg gik til bandet. Tog de forslag jeg havde fået som input fra mit publikum via Facebook, sammen med de sange bandet havde lyst til at spille. Mit band betyder meget for mig, og det ikke tilfældigt at jeg har så få udskiftninger i mit band.  De er tætte venner”

”Albummet kan vel betragtes, som en slags opsamling af mine album. Det kommer ud på både vinyl, cd og digitalt. Der er numre fra alle mine album med”.

For nogle par måneder siden kom der en ny – og mildest talt opløftende udgave af sangen ”Tiden” – indspillet med Søren Huss på vokal og trompet – og udsendt som ny single.  Han medvirker også på nummeret på det kommende album. Hvordan kom det samarbejde i stand.

”Jeg syntes nummeret manglede noget – og så ringede jeg til Søren.  Han har den der stemme og historie, der blander skønhed og smerte, og som giver håb til mange”

”Vi er stødt på hinanden før, men kendte ikke hinanden særligt godt.  Men jeg kan mærke vi har respekt for hinanden. For hinandens historie.  Det bliver forhåbentligt ikke det sidste vi laver sammen”

………….. fortsættelse følger en af de nærmeste dage

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.