Mens vi venter på LIVE musikken ….

"ONLINE TIP - Se helt unik stjerneparade i storslået hyldest koncert for Peter Green”

Den 25. juli 2020 døde sangeren, sangskriveren og guitaristen Peter Green – som 73-årig – efter et turbulent liv, hvor de fleste nok vil mene, at han ikke fik forvaltet sit store talent optimalt. Psykisk ustabilitet efter LSB misbrug m.v. gjorde at en svimlende stærk start på musikkarrieren blev det han huskes bedst for, selvom der bestemt også er noget at komme efter på hans lidt undervurderede soloalbum fra start 80’erne om du spørger denne signatur.

Hans tid i Fleetwood Mac fra 1967-1970 vil for de fleste dog være det han huskes for – sammen men hans tid i årene forinden i John Mayall’s Bluesbreakers. I disse bands var han direkte stilskabende.

Mick Fleetwood – der til det sidste betragtede Peter Green som ven – drømte i mange om igen at stå på en scene igen med Peter Green. Det kom dog ikke til at ske selvom at Peter Green rent faktisk efter mange års pause igen var momentvis aktiv som musiker i hans sidste del af livet. Viljen var der ikke. Så Mick Fleetwood fik i stedet idéen om en hyldest koncert, og så stod en stjerneparade ellers i næsten kø for at medvirke. For der er i den grad mange musikere, der så op til Peter Green – blandt andre navne som David Gilmour og Pete Townshend, og måske mere overraskende en Kirk Hammett (fra Metallica), der simpelthen ejer en af Peter Greens originale Les Paul guitarer.

Lige inden af COVID-19 lukkede verden ned lykkedes det den 25. februar i London Palladium at få afviklet en koncert med et sandt drømmehold af musikere under overskriften Mick Fleetwood and Friends Celebrate the Music of Peter Green and the Early Years of Fleetwood Mac.

Holdet bestod udover af Mick Fleetwood af så prominente gæster som omtalte Pete Townshend, David Gilmour, Kirk Hammett samt Noel Gallagher, Neil Finn, John Mayall, Jeremy Spencer, Bill Wyman, Steven Tyler, Billy Gibbons, Christine McVie – og de blev bakket op af et velspillende husband bestående af Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson, Zak Starkey og Rick Vito

Det er der nu blevet et film ud af – ”Mick Fleetwood And Friends, the one-of-a-kind concert honouring the early years of Fleetwood Mac and its founder Peter Green” – og den vises for første gang vises i morgen den 24. april via nugs.net. En LIVESTREAM TICKET koster 20 USD. Efter den 27. marts vil koncerten være mulig at se som watch-on-demand via selvsamme side.

Nummeret “The Green Manalishi (With The Two-Prong Crown)” fra koncerten har været ude på vinyl (EP) som en Record Store Day 2020 release, men den 30.04 udkommer så hele herligheden i en eksklusiv boksudgave på enten 4 LP’er eller 2 CD’er med følgende numre:

Rolling Man

Homework

Doctor Brown (feat. Billy Gibbons)

All Your Love (feat. John Mayall)

Rattlesnake Shake (feat. Billy Gibbons & Steven Tyler)

Stop Messin’ Round (feat. Christine McVie)

Looking For Somebody (feat. Christine McVie)

Sandy Mary

Love That Burns

The World Keep Turning (feat. Noel Gallagher)

Like Crying (feat. Noel Gallagher)

No Place To Go

Station Man (feat. Pete Townshend)

Man Of The World (feat. Neil Finn)

Oh Well (Pt.1) (feat. Billy Gibbons & Steven Tyler)

Oh Well (Pt.2) (feat. David Gilmour)

Need Your Love So Bad

Black Magic Woman

The Sky Is Crying (feat. Jeremy Spencer)

I Can’t Hold Out (feat. Jeremy Spencer)

The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) (feat. Billy Gibbons & Kirk Hammett)

Albatross (feat. David Gilmour)

Shake Your Moneymaker

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.