Mer’ mycket bra original julemusik!

Ellen Sundberg skinner i godt selskab på singlen ”Mer Jul”

Pandemien har gjort at vi i år med mest med undren og skepsis har speget over til vores svenske naboer. Hvad har de egentlig haft gang i?

Det spørgsmål og de eventuelle politiske og sundhedsfaglige svar skal jeg ikke kloge mig på. Til gengæld kan jeg konstatere, at den svenske musikscene igen i år har sprudlet og har haft gang i den, hvilket blandt andet kan ses at det antal svenske artister, der har fundet vej til vores Spotify playliste ”Alt godt – Nordic”. Det kommer vi nærmere ind på imellem jul og nytår.

Her på juleaftens dag vil vi blot henlede opmærksomheden på at Ellen Sundberg – der står bag et af årets absolut bedste svenske album ”Levi’s Blue Eyes” – som er anmeldt her på siden – også medvirker på et skæppe skønt og ret anderledes julealbum ”I väntan på sjulsmäss”, hvor bland andet det vanedannede nummer ”Mer jul” findes. Et nummer vi naturligvis har tilføjet vores playliste på Spotity – ”Alt godt – en original jul”.

Titlen – på dansk “Venter på julemesse” er valgt efter en gammel fest, der tidligere blev fejret dagen før juleaften i Tornedalen, Jämtland og Härjedalen ved at rengøre både huset og sig selv ordentligt. Musikken er perfekt valgt efter temaet med både rolige julesange og rockende festsange, der giver energi til rengøringen og til selve julen.

Det kan der vidst godt blive brug for også de kommende dage. Anbefales – udover Ellen Sundberg medvirker Hoven Droven, Triakel, Merit Hemmingsson, og Safoura Safavi. Albummet udkom den 04.12 digitalt og på CD.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.