Mere liv og leben omkring Pretty Maids

”40 års musikhistorie foldes ud på museum og i endnu en ny bog”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

For nylig anmeldte vi bogen ”40 år med Pretty Maids”, der er skrevet af Jan Eriksen på baggrund af hans samtaler med bandets to originalmedlemmer Ronnie Atkins og Ken Hammer.

Bogudgivelsen blev holdt på rockklubben HIGH VOLTAGE midt i København, hvor der var totalt udsolgt – og god stemning i luften, ikke mindst da Jan Eriksen interviewede de to herrer på scenen i godt 30 minutter, og fik lidt ekstra anekdoter og en omgang ’hævy’ drengerøvshumor uden omsvøb serveret LIVE. 

Ronnie Atkins, Jan Eriksen og Ken Hammer

Ugen efter var endnu en ny bog vedrørende Pretty Maids klar til den kommende julehandel. Hvor ”40 år med Pretty Maids” sagtens kan række ud over Pretty Maids hard core fans segmentet – så er ”We Came To Rock” nok mere en ægte fanbog, skrevet af en fan, der i den grad har været der, og har samlet stort set alt hvad der eksisterer af fakta om bandet.

Kvinden bag bogen – Ozzie Adenborg – er en svensk fan, som har fulgt Pretty Maids siden starten og har haft en tæt kontakt med bandet under tilblivelsen af denne bog.

Ozzie Adenborg & Ronnie Atkins

Bogudgivelsen blev fredag fejret i Pretty Maids hjemby Horsens, nærmere bestemt på Horsens Museum, der i dag den 1. november åbner op for særudstillingen ’Pretty Maids – Heavy [hævi] Horsens’.  Udstillingen er åben til den 28. februar 2022 og entreprisen er blot 30 kr. Ideen til udstillingen kommer fra netop Ozzie Adenborg, og blandt andet via hendes store netværk er det lykkedes museet, at få lov til at få et kig helt ind i nogle tungt bankende musikhjerter hos både musikere og fans. Udstillingen indeholder både musik, film, nye interviews og godt slidte sager fra livet på scenen og på landevejene.

Selveste byens borgmester Peter Sørensen var en blandt mange, der var til stede ved fejringen, og han havde selvfølgelig taget en tale med, der på ingen måde var langhåret, men fint fik sat ord på den betydning at Pretty Maids internationale succes også har haft af betydning for Horsens, der som kulturby er et helt andet sted i dag end for 40 år siden.

Borgmester Peter Sørensen (A), Ken Hammer, Ronnie Atkins

Hele 18 faste medlemmer har der været af bandet i de 40 år, og 10 af disse var dukket op her ved udgivelsesfesten for bogen. Det kom der mange gode snakke ud af, ikke mindst fordi det for nogles vedkommende var op til 30 år siden at de havde set hinanden sidst.

10x nuværende eller tidligere medlemmer af Pretty Maids

Side 33’s fotograf Henrik Hildebrandt var også inviteret, idet han ligeledes har fulgt bandet i alle årene, og i den forbindelse naturligvis har taget tusindvis af billeder af bandet. En del af disse kan man se på særudstillingen og i ”We Came To Rock” bogen.

Det er den første autoriserede fanbog om Pretty Maids – og det er seriøst stykke arbejde, der ligger bag.  Hele 372 sider med historier, og interviews og mere end 1.300 billeder – hvoraf mange aldrig har været offentliggjort før. Samtidig indeholder den f.eks. en komplet oversigt over hvor mange koncerter de har spillet og hvor, og detaljeret diskografi og meget andet.

Der er således meget der spiller for Pretty Maids og deres fans i disse tider, men om det nok største ønske hos mange – at se bandet LIVE igen – bliver muligt er der stadig ingen der kan give svaret på.

Ikke fordi der ikke er lyst eller vilje hos de to hovedpersoner, men det er desværre stadig den alvorlige kræftsygdom, som Ronnie Atkins er ramt af, der sætter dagsordenen.     

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.