Michael Denner fejrer 50 år som pladesamler

”Min hobby blev mit liv og mit levebrød”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“50 years as a record collector, now it’s time to celebrate”. Sådan indledte guitarist Michael Denner (Denner’s Inferno, Denner/Sherman, King Diamond, Mercyful Fate) et Facebook opslag i sidste uge. Og fejringen ville foregå ved at han de næste 50 dage vil poste sine 10 favorit album fra år til år – med start i 1969.

Vi syntes da, at det vil være synd og skam at hans 50-års jubilæum som pladesamler kun skulle fejres på Facebook, så vi er glade og stolte over at kunne meddele, at listerne fra i dag den 01.01.2020 – efter aftale med Michael Denner – også vil blive offentliggjort løbende her på siden.

Vi håber I vil følge med – og forhåbentligt blive inspireret af en mand, der i sig selv er dansk rock historie. Men selvom han er mest kendt og anerkendt for sine markante spor indenfor den hårde rock, så har han bestemt også har et musikhjerte, der både kan banke kraftigt og blive helt blødt af alverdens andet musik.

For Michael Denner er i den grad evigt nysgerrig, og i øvrigt også ejer af pladeforretningen Beatbop i København C, og igennem 16 år arrangør af landets største musikquiz.

Men inden vi præsenter den første Top 10 for 1969 i ”50 years as a record collector” serien – vil vi lægge ud med et dugfrisk interview med hovedpersonen selv –

SIDE 33 : Du fejler dit 50-års jubilæum som pladesamler, med at offentliggøre dine favoritalbum fra årene 1969-2019. Hvis du skal sætte ord på, hvad er det så passionen som pladesamler har givet dig af værdi og oplevelser igennem så mange år?

Med udgangspunkt i de spæde år, gav det mig indhold og stor trøst i en tid med store udfordringer for en spinkel og langhåret dreng fra havnekvarteret, som dengang var ren slum. Det at kunne drømme sig væk via musikken!  Disse drømme blev så til virkelighed da jeg i 70erne tjente mine første penge på at spille Guitar og i 80erne, at kunne åbne min egen brugtplade butik”

SIDE 33: Albummet – som fællesskabende kunstform – er kommercielt set presset i disse år. Hvordan ser du som både musiker og pladebutiksejer på den udvikling – og tror du på at såvel album, som vinylformat også eksisterer om f.eks. 50 år?

Albummet er som nævnt en helhed, kunstnerens palet af musikalske farver. Jeg har frygtet at udviklingen fulgte køb, brug og smid væk trenden, som vi ser i andre sammenhæng i disse tider. Men kunsten lever og overlever, også 50 år frem, vi er stadigvæk mange udøvende musikere der simpelthen ikke kan leve med at skulle levere mindre”

SIDE 33 – Noget der er unikt ved albumformatet, er jo selve pladecoveret. Nærmest en kunstart i sig selv. Hvis du skulle komme med fem bud på nogle af de bedste – hvilke vil du så pege på?

”Uha – den er svær , men her er fem dejlige bud fra mine egne år –

Captain beyond – S/T (1972)

Santana – “Abraxas” (1970)

Uriah Heep – “Demons & Wizzards” (1972)

Budgie – “Never turn your Back on a friend” (1973)

Kiss – “Hotter than Hell” (1974)

SIDE 33 – Hvordan holder du dig opdateret i forhold til at opdage nyt musik?

”Jeg er indehaver af Pladebutikken Beatbop i hjertet af København, Jeg Kører landets største musikquiz nu på 16ende år, og jeg laver musik doku, foredrag og anmelder plader, ud over mit virke som Guitarist på mere end 40 udgivelser, så jo hele mit liv er musik, og derfor er jeg også ganske tæt på hvad der rører sig i musikken disse dage”

SIDE 33 – Hvornår er du sidst selv blevet godt og grundigt musikalsk nyforelsket – og i hvem?

”Den sidste stormende nyforelskelse var tilbage i start 90erne, hvor jeg fandt Scott Walker, men jeg har da været småforelsket i nyere tid, og kan nævne navne som Avatarium ,Dust og Opeth, alle tre er i øvrigt svenske bands”

SIDE 33 – Hvis du ser tilbage på det årti vi går ud af – hvem ser du så selv på som nogle musikalske personligheder, der virkelig har gjort indtryk på dig – enten på grund af enkelte album – eller generelt på grund af deres gøren og laden indenfor musikbranchen? 

”Hard rock og Heavy Metal lever i bedste velgående, hvilket også blev bevist i dette årti. En ting, der glæder mig, da det jo er der jeg selv er som udøvende musiker. Et væld af fede bands holder fanen højt, ikke mindst de gamle hæderkronede Judas Priest, Accept, Saxon og Iron Maiden, men også nyere spændende navne som Earthless, Magic Pie, Circus Maximus, og Sorcerer, osv osv. Listen er uendelig, musikken lever og har det godt”

SIDE 33 – Hvad ser du mest af alt frem til indenfor musikkens verden i 2020?

”Det logiske og ærlige svar er vel hvad jeg selv får udrettet i året der kommer, og de helt uundgåelige nye kunstnere jeg ikke har hørt før, som vil overraske mig. Men også forventningerne omkring at de aktive kunstnere jeg holder af, udgiver nye plader der kan få plads på de lister, der jo så skal dække de næste 50 år”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.