Midsommerrammersjang-sang

"Slagger Lund og Stjernevask i omdrejninger på Skt. Hans aften"

Fotograf: Mads Kornum

Så vidt vides er der aldrig udkommet så meget dansk musik, som der gør i disse år. Men de virkelig originale udgivelser kommer dog langt fra på samlebånd.

Fælles for de to helt forskellige artister – Slagger Lund og Stjernevask – er at de med deres seneste album har leveret noget ganske unikt og anderledes til den danske musikscene. En musikalsk nysgerrighed, en legesyg og samtidig seriøs tilgang, og en udsøgt grad af humor og poetisk sans er de fælles tiltalende træk. Pakket ind i vidt forskellige musikalske klæder.  

Begge de to album er nu heldigvis udgivet i LP formatet, og begge album har fået et cover art med masser af kunstnerisk kant, der bør øge chancen for at indholdet for sig et mere tydeligt og bredtfavnende liv ude i den virkelige verden.

Der er pladereception for hver af de to album i morgen den 23. juni på henholdsvis Frederiksberg ved København og i Århus.

Så drop bare bekymringerne omkring brandfare omkring Skt. Hans bålene, og find da i stedet frem til noget af den slags musik, som potentielt kan give dig mest intellektuel tænding og egenhændig bæredygtig energi blandt alle årets utallige udgivelser.

Århusianeren Slagger Lund gæster Frederiksberg, hvor han holder udgivelsesfest for hans poetiske og maleriske musikalske værk “Maniak” hos Frederiksberg Country Club i Smallegade fra kl. 20.

Festen byder på lyttesession af “Maniak”-pladen, og så en mindre og minimalistisk liveoptræden sammen med Oliver Hoiness (Kira Skov, Skammens Vogn m.fl), der også har bidraget som musiker og producer af albummet.

Bagefter er der lagt op til fri leg og ublu passiar for resten. Og når den dagsorden kommer fra en multikunster, der konstant lader kreativiteten brise i enten ord, toner eller farver, så skulle der nok være så rigeligt at komme efter.

Til gængæld tager københavnertrioen Stjernevask så til Århus, hvor de gæster pladebutikken ReverbVinyl kl. 16, og giver en 30-minutters IN-STORE koncert.

Guitarist Madelin Wilian, bassist Troels Løkza (The Poets, Sort Sol m.fl), og Ole Ballund vil med garanti uddele nogle svar på hvorfor de i foråret blev taget særdeles godt imod på en større turne i det tyske, selvom de til dato kun har lavet et enkelt nummer på tysk, og ellers folder sig ud på modersmålet.

Men svaret er måske i virkeligheden givet på forhånd når man tager udgangspunkt i den energi og det gennemspillede drive, der i er deres uregerligt charmerende mix af garagerock, rock’ n roll, psyched, punk, og surf, der præsenteres som skæve pletskud fra en kunstnerisk skåret indgangsvinkel. Den slags smitter automatisk på den gode måde, hvis man har både puls og en poetisk åre.

Ligesom Slagger Lund – med titler som ”Nobody put Jens Vejmand in the corner”, ”To B. Laudrup or not B. Laudrup” og “Jeg synger Baby som det passer mig” – formår Stjernevask også allerede med deres sangtitler at gøre en nysgerrig. Hvem får ikke lyst til at dykke nærmere med i sange med titler som ”Kriminelle kylling”, Sum sum kærlighed” eller ”Vi  bærer hinanden som frakker”?.

Vi vender naturligvis tilbage med nærmere omtale af disse to anbefalelsesværdige artister og deres album, der på hver deres måde på smukkeste vis hylder det rørende og rammende i alt det uperfekte.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.