Mike Tramp går nye veje via modersmålets ’Memory Lane’

”Udsender sit første album dansk, og første single ’Min by’ udkommer den 4. februar”

Fotograf: Maria Fremming

Mike Tramp kvalificerede sig tidligere på måneden til at kalde sig 61-årig. Man kan dog ikke klandre ham for at begynde at sætte tempoet ned i en lang karriere, der trods voldsomme op- og nedture, også står som en af de mest bemærkelsesværdige og omskiftelige i dansk rockhistorie.

 Sidste år vendte han efter 43 år tilbage på en Dansk Grand Prix Scene, da han med ”Everything is alright” endnu engang beviste at han kan meget andet end få pigehjerter til at sige ”Boom Boom”.

Hans bagkatolog med White Lion og Freak of Nature er der fortsat stor international efterspørgsel på, og senest er netop de to Freak of Nature album blevet genoptrykt via Target Group.

Efter et par år med retrospektivt fokus – blandt andet med udgivelsen af et par opsamlingsalbum ”Trampthology” (2CD/LP) og senest ”Everything is alright” (inkl. Grand prix nummeret), samt et genbesøg af ældre sange på ”Second time around” (2020) – er han nu klar med hans første album med udelukkende nye sange siden ”Stray from the flock” fra 2019.

25 år efter hans solo debut med ”Capricorn” unsender han nu sit 13’ende soloalbum – og for første gang med danske tekster.  Albummet får titlen ”For første gang”, og singlen ”Min by” kan høres fra den 4. februar.

Om baggrunden for det overraskende valg beretter Mike Tramp blandt andet selv følgende:

“Jeg kan ikke fortælle dig præcis, hvornår ideen vågnede i mig. Men det er sikkert at sige, at det var inden for de første to år af min rock’n’roll rejse som medlem af Mabel, mit første professionelle 24/7/ 365 dage om året band.

Hvorfor det skulle tage 45 år inden det skete, må du vente med at høre om i alle de interviews jeg snart vil give om emnet.  Jeg ved, at jeg selv bliver nødt til at finde ud af det, da jeg ikke er helt sikker på hvorfor det sker, men jeg ved hvordan.

Med alt det til side. “Min By” er den første sang, som nogen vil høre fra dette nye og mit første album med danske tekster. Det får titlen “For Første Gang”. På mange måder minder teksterne til “Min By” om emnerne på ’Cobblestone Street” fra 2013. Men det her er 4 timers ’Directors Cut’, der dækker alt i store detaljer, om at vokse op i gaderne på Vesterbro, København i 60’erne & & 70’erne. Der er ingen blokeringer.

Og lige et sidste ord. Dette album er ikke en dansksproget version af mine andre 12 soloalbums. Det er noget meget andet, det er sin egen herre, som ikke skal sammenlignes med noget, jeg nogensinde har gjort før.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.