Mike Tramp på tour med White Lion sange

”Udlandet kalder – og helt eksklusivt også Karosserifabrikken i Helsingør”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Mike Tramp rundede i januar de 62 år. Men han har i den grad stadig masser af krudt i røven, og en hel del at byde på.

Sidste år udgav han sit første album på dansk. Albummet ”For første gang” var en stærk, smuk og dejlig usentimental musikalsk kærlighedserklæring til hans opvækst på Vesterbro, og alt det han har taget med derfra på hans vilde videre rejse rundt i verden.

En rejse der blandt bragte ham til USA og til et eventyr ud over det sædvanlige i årene 1983-1991, hvor han var frontmand i bandet WHITE LION. Et band, der udgav fire album, som tilsammen solgte i store milliontal, og indeholdt internationale hits som “When the Children Cry”, “Little Fighter”, “Wait”, “Lady of the Valley” og “Radar Love”.

Tiden i White Lion sikrede Mike Tramp en plads i de store classic rock historie bøger, og derfor er det ikke så underligt at han – sammen med blandt andre Dee Snider fra Twisted Sister, og Joey Tempest fra Europe – i næste måned er en del af plakaten til den store og veletablerede tyske koncertserie ”The original rock meets classic”.

For heavy rock-fans har Mike Tramp for evigt opnået legendestatus, og trods en ganske succesfuld solokarriere i de seneste 20 år er han ikke bleg for at anerkende, at en del af hans publikum stadig mest af alt knuselsker den Mike Tramp, der stod i front for netop White Lion.

Forpremiere på Sweden Rock i Helsingør

For dem der har det sådan er der i den grad noget at glæde sig til i den kommende tid. De klassiske perler fra heavyrockens kulturarv luftes nemlig i denne sommer. Det er allerede annonceret at Mike Tramp gæster Sweden Rock den 9. juni, men allerede dagen før kan han opleves på Karosserifabrikken i Helsingør til den hidtil eneste programsatte danske koncert på den kommende Mike Tramp & The Songs Of White Lion tour.

Showet er en forpremiere på det show der spilles på Sweden Rock – og derfor kalder spillestedet selvfølgelig showet for “The Night Before Sweden Rock”. Det bliver intimt med kun 150 pladser, og der er naturligvis tale om det samme band setup, som spiller på den store scene på Sweden Rock, dvs. bl.a. med Marcus Nand på lead guitar.

Og ja, selvom store festivaler er fantastiske, er der nu bare noget ved koncerter på små spillesteder, hvor intensiteten, nerven og nærheden for alvor spiller med.

Inden touren udkommer albummet The Songs Of White Lion den 14. april 2023 – på CD og digitalt, mens vinylen kommer 3 måneder senere. Et album, hvor Mike Tramp genfortolker udvalgte sange fra White Lion kataloget. Albummet er produceret i samarbejde med Søren Andersen (Electric Guitars, Sanne Salomonsen, Stine Vega, Glenn Hughes m.fl).

For Mike Tramp har årene med White Lion fra 1983-1991 været en enestående og formativ oplevelse. Det meste han gjorde dengang, gjorde han for første gang. Og da det sluttede, var det mere end bare bandets afslutning. Det var også et punktum for en helt særlig periode i hans liv. I de efterfølgende 20 års tid genbesøgte han denne tid i små doser, men han følte sig aldrig 100% tryg og autentisk, når han gjorde det.

Nu har han endelig haft modet og lysten til for alvor at genbesøge og genfortolke de helt store White Lion-sange. Han er bevidst om at han ikke er 26 år længere, og han lyder heller ikke som en på 26. Sangene har derfor fået et mere modent udtryk, formet af en afklaret modnet mand, der med glød og tænding stadig gerne deler ud – og det altså efterhånden af mere end 45 års erfaring som musiker.

Man kan således roligt forvente mere end nostalgi til nutiden når Mike Tramp byder op til en helt usædvanlig rockfest i Helsingør den 8. juni 2023.

Billetsalget starter fredag den 17. marts 2023 via spillestedets hjemmeside. Der er inden da presale for medlemmer af Karosserifabrikkens støtteforening.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.