MINI PORTRÆT – Lenny Kravitz

"En kærlighedshistorie, der stadig ruller"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Nedenstående er et uddrag taget fra forfatter Thomas Vilhelm og fotograf Henrik Hildebrandts kommende bog ´The Stars Are Out Tonight´ med planlagt release medio august.

´The Stars Are Out Tonight´ er i forslag via funding på Booomerang, der foreløbigt kører frem til og med den 20. juni. Link til fundingen: https://www.booomerang.dk/projects/rockens-stoerste-stjerner-ord-billeder/

LENNY KRAVITZ – HIPPIEN, HITSMEDEN OG HÅNDVÆRKEREN:

  Efteråret 1989 bød på en stribe af begivenheder med afgørende indflydelse på verdenshistoriens gang. Også rent musikalsk skete der noget ikke mindst i min verden, da jeg i en alder af knap 25 år arbejdede på en lokalradiostation i Aabenraa som nyhedsoplæser og vært i en række udsendelser, hvor de musikalske idiosynkrasier blev luftet uden smålig skelen til eventuelle lyttertal.

En amerikaner ved navn Lenny Kravitz født den 26. maj 1964 i New York figurerede jævnligt på mine playlister. Samme årgang som denne DJ og med samme musikalske smag skulle det vise sig, da Virgin i starten af september 1989 udsendte Kravitz´ debutalbum Let Love Rule indspillet med gammelt analogt studiegrej og på ditto instrumenter – Kravitz tog sig af det meste i den proces tilføjet enkelte session musikere. Talentet og den musikalske spændvidde var enorm, og Let Love Rule vakte ikke uden grund behørig opsigt.

   Fra debuten og frem mod midten af 1990´erne fulgte en række helstøbte udgivelser, der cementerede Kravitz´ instrumentelle og kompositoriske færdigheder med udgangspunkt i klassisk psykedelisk rock, soul og funk tilsat et stænk blues og R&B plus usvigelig sikker sans for nogle solide ørehængere oveni. Kravitz blev hurtigt en af retrobølgens konger med fokus på rockens rødder og en stor live attraktion bakket op af albums som Mama Said (1991), Are You Gonna Go My Way (1993) samt Circus fra 1995. Disse præsenterede en lind strøm af hits: Always On The Run, It Ain´t Over´ Till It´s Over, Are You Gonna Go My Way, Believe, Rock and Roll Is Dead og Can´t Get You Off My Mind.

   I det nye årtusind (00´erne og 10´erne) røg udgivelsestempoet markant ned, samtidig med at kvaliteten af pladerne dalede mærkbart. I juni 2004 overværede jeg Kravitz´ koncert i et udsolgt Forum på Frederiksberg som led i hans ´The Baptism Tour´. I løbet af aftenen stod det hurtigt klart, at tyngden lå i hans sen 80´er og tidlig 90´er repertoire. Bandet spillede tight og med tæft, mens hovedpersonen momentvist virkede som en, der måske skulle have taget et sug eller to mindre af de tilbudte joints, før forestillingen startede. Som ekstranummer fik vi selvfølgelig titelnummeret fra Let Love Rule, hvor der gik fællessang, kosmisk kærlighed og ´rør ved hinanden´ stemning i den. Kravitz gjorde sit for at nå i fysisk nærkontakt med sit publikum – en anelse for halleluja- og hippieagtigt efter min smag.

   Lenny Kravitz, som stadig er på landevejene i 2018-19 med sin ´Raise Vibration Tour´, der besøgte Horsens i slutningen af maj måned, har desuden markeret sig som flittig studiemusiker og komponist i et utal af sammenhænge såvel krediteret som ukrediteret. Blandt andet Prince, Mick Jagger, Michael Jackson, David Bowie, Madonna og Sheryl Crow har gjort brug af hans ubestridelige håndelag. Kravitz har derudover markeret sig som skuespiller i diverse film- og tv serie roller samt været nomineret til og modtaget en imponerende liste af priser og hædersbevisninger herunder Grammy Awards, Billboard- og MTV Music Awards plus udnævnelser af mere humanitær karakter.     

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.