Monkey House hylder Walter Becker

”Nyt album er feinschmecker lækker lyd a la Steely Dan”

Fotograf: Album cover

Bandet Monkey House er skabt af og centreret omkring den canadisk fødte sangskriver, sanger, pianist og producer Don Breithaupt, der er hjernen og hjertet bag en finpoleret, men også levende organisk melodisk sound, som tilhængere af Steely Dan, Manhatten Transfer, og Boz Scaggs med overvejende sandsynlighed vil elske.

Trods den tydelige inspiration er Monkey House på ingen måde at betragte som et wanne-be eller et kopi band . De er et seriøst og skabende band, der former sin egen lyd ud fra nogle tydelige referencer og relationer.  I hjemlandet er Don Breithaupt både anerkendt og prisbelønnet, såvel som producer og musiker – men det er de nu fem Monkey House album udgivet i perioden 1992 – 2019, der er hans ubetingede hjertebørn.

Under indspilningen af ”Friday” døde Walter Becker fra Steely Dan – hvilket berørte Don Breithaupt dybt. Derfor valgte han til “Friday” at indspille og fortolke Walter Becker nummeret ”Book of Liars” – der oprindeligt er at finde på Becker’s solo album ”11 Tracks of Whack” – og den fremstår som en hjertelig og stærk hyldest til den afdøde mester, og minder måske også en om at man måske altid har undervurderet Walter Becker’s soloværker.

“Friday” er mildt sagt fremragende – eller vel rettere – direkte begejstringsfremkaldende. Albummet er udkommet på CD, LP og digitalt.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.