Murky Munroe sætter ord og billeder på følelserne hos den evige outsider

”Singlen ´The Drought´ er trods dyster grundtone, også løfterig og iørefaldende”

Fotograf: PRESSEFOTO

Bag kunstnernavnet  Murky Munroe – gemmer sig en – eller rent faktisk  flere – gode historier fra sangeren og sangskriver Mazdak Khosravi, der tidligere var manden bag dark-folk duoen Black Dog Howl, sammen med Signe Møller Rosendal.

De skiltes som venner efter to glimrende officielle udgivelser, og Signe Møller Rosendal fik givet Mazdak Khosravi, det sidste venlige puf mod den karriere, som soloartist, som virkelig skal vise hvem Mazdak Khosravi måske i virkeligheden er. Uden facader – uden andre slagfærdige argumenter end de personlige sange, der blandt andet er baseret på en historik om at være født og opvokset i Danmark af velintegrerede iranske forældre – og senere en dansk stedfar. Om følelsen af – trods gode hjemlige kår – alligevel altid ofte at føle sig udenfor – føle sig som en outsider – og derfor ofte finde sammen med de andre nørder – de andre ”lidt anderledes” , som f.eks. spil – og computernørderne osv. Den historie vender vi tilbage til.

En del af opvæksten var i den lille flække Tranbjerg udenfor Århus, og netop den by er brugt som location til den helt nye video til singlen ”The Drought”. En single, der smukt indrammer en inspiration fra Leonard Cohen, Nick Cave og de gamle persiske tresser-popplader, som hans forældre havde medbragt fra hjemlandet – fuld af twangy melankoli og amerikansk inspireret uskyld.  

”The Drought” blander på dragende vis ørken-soul og dark-folk – og tager lytteren med på en tur, der nok er dyster i sin grundtone – men også rummer løfterige og iørefaldende poptoner.  Om tilblivelsen af singlen fortæller Mazdak i pressematerialet –

“Bag sangens umiddelbare vemod, gemmer der sig en fortælling, der mest af alt skal indgyde håb og forsoning, blandt de som har oplevet at give en masse af sig selv til et andet menneske, for blot at blive ignoreret og negligeret – om der så er tale om forhold, familiære relationer eller venskaber”

Videoen er lavet af den canadiske filmmager Kristopher Paterson, der tydeligt viser sin flair for at skabe en surrealistisk atmosfære med masser af betagende nuancer.

Singlen er den første i en række, som vil komme fra Murky Munroe – og det vender vi naturligvis tilbage til, for Mazdak Khosravi har om nogen på den danske musikscene lige nu både X-faktor i hele hans personlighed, i sin stemme, og ikke mindst – og måske vigtigt af alt – i sine sange og fortællinger.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.