Music For Dreams har 20-års jubilæum

”Kenneth Bagers selskab fejres med 8 timers jubilæumsfest”  

Fotograf: PRESSEFOTO

Kenneth Bager’s Indie pladeselskab Music For Dreams, har gennem de sidste 20 år manifesteret sig som et unique selskab inden- og udenfor Danmarks grænser, bl.a. med artisterne: Be Svendsen, Jacob Gurevitsch, Hess Is More og Islandman.

Den elektroniske klubmusik har været hovedpulsåren, men Kenneth Bager har med stor overbevisning  bevæget sig nysgerrigt og vidtfavnende rundt i musikalske udtryk, der ofte har flyttet grænser, og hvor chill og ild i elementerne har været nøgleord. Et af de seneste og smukkeste eksempler var sidste års udgivelse af albummet “Hess is More & Kenneth Bager – Iboja’s Sang” – hvor et af vort lands fremmeste orkestre Hess Is More og deres jazzede electronicahybrid mødte den mageløse 99 årige fortællerstemme Iboja Wandall-Holm. Resultatet var en fængende lydkulisse til de forskellige brudstykker af tale, sang, nynnen og eventyrlige livsanekdoter. Et lille mesterstykke.

Og dem har der været flere af i de 20 år, hvor Music For Dreams har gjort musikbranchen mere uforudsigelig om du så befinder dig i Istanbul, på Island Brygge, på Ibiza eller i dit eget ikke definerede drømmeland.

Der er derfor i den grad noget af fejle, og det gør Music For Dreams den 25. februar 2022, med en kæmpe jubilæumsfest på Docken i København, Nordhavn fra 20:00-04:00.

Internationalt trumfkort og ’Safri Duo på svampe’

Et af selskabets stærke internationale navne er den tyrkiske trio Islandman, der senest udgav et etnisk elektrochok af et dragende og dansabelt album med ”Goodless Ceremony” i 2021, og sidste år fulgte det op med EP’en “Bahar”.

Efter sigende skulle musikken fremstå endnu stærkere live, hvor Islandman spreder danseglæde med deres specielle mix af funky verdensmusik og anatolien sounds. De har netop overstået 10 udsolgte koncerter i UK og har sidst spillet med stor succes i Danmark på Pumpehuset i KBH og Det Tyrkiske Telt i Århus. De spiller kl. 23.

Den norsk/danske duo RKDIA optræder også til fejringen, efter en netop endt turne i Asien. Kl. 22 giver de en smagstest på deres fusion af funk, kosmisk techno, jazz & cirkus musik. En blanding, der er beskrevet ”Safri Duo på svampe”, hvilket skal læses som en ubetinget ros.

Manden, myten, legenden

Kenneth Bager er aftenens ydmyge host og lover selvfølgelig at levere et episk DJ-sæt.

Kenneth har haft indflydelse på den danske musikscene siden 80’erne, hvor han huserede som Dr. Baker. Han er en manden med de mange hatte og står blandt meget andet bag de berømte COMAfester, der stadig eksisterer, men især i slut 80’erne hærgede og revolutionerende klubmiljøerne på den danske musikscene, som en modreaktion på den kedelige og forudsigelige diskotekskultur – med dens indbyggede angst for god dansemusik.

Derudover præsenteres flere chilled DJ-sæt, og natten er selvfølgelig ikke slut før at nogle af selskabets bedste DANS DANS DANS DJ’s har bragt dansegulvet i kog.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.