Musik er sundt – og der er Americana fest hele året rundt

"Masser af gode nye videoer – vi anbefaler her et firkløver"

Fotograf: Anders Johansson

Som det fremgår af vores aktuelle artikelserie ”På opdagelse i slaraffenlandet AmericanaFest” er det helt utroligt hvad der rører sig af musik indenfor alle de genrer og sub genrer, der gemmer sig under ”Americana” etiketten. Også så meget, at en del vil blive overset i farten, og vi vil derfor her på Side 33 løbende vise nogle af de videoer, som vores lille filter har fanget, og sat på ”must see” listen.

Tønder-darlingen “No one forgets the first time they saw”-Tami Neilson er ude med ny single og video til “Hey, Bus Driver” – skrevet og opført sammen med hendes bror Jay Neilson. Sangen er en forløber til albummet ”Chickboom!” der udkommer 14.02.2020.

Nordirske Foy Vance har også imponeret på Tønder – og gjorde det også på dette års AmericanaFest, hvor han overraskede med en duet, med den til næste år – for første gang – Danmarksaktuelle Keith Urban. Han kan nu så rigeligt selv, hvilket hans nyeste soul-klingende album ”To Memphis” er en smuk og anbefalelsesværdig dokumentation på. Nummeret ”I Was Born” derfra har fået en stemningsfuld live-session video med på vejen.

Engelske Curse of Lono var også på AmericanaFest 2019 – og bør have overbevist endnu flere om deres uomtvistelige talentfuldhed indenfor roots-rock. De har netop udsendt deres tredje album – “4 am and Counting” (Live at Toe Rag Studios) – og på dette findes nummeret ”I’d Start A War For You”, der er et godt sted at starte for at fornemme hvad dette lovende band har at byde på.

Sidst men ikke mindst er den følgende video en herlig understregning af at musik grundlæggende er og forbliver et fællesskabende yndlingsstof. Se her diverse kunstnere – fra fem forskellige kontinenter – inklusiv sangskriver Robbie Robertson fra The Band – levere en nutidig og fantastisk levende og grænseløs version af ”The Weight”, der i år fejrer at det har 50 på bagen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.