Musik i omdrejninger

”Nye vinyl singler ude fra Folkeklubben og Holtsø & Wittrock”

Fotograf: Mads Kornum

Om du er pladesamler eller bare glad for god håndspillet musik i alt almindelighed, så er der godt nyt fra de herrer Holtsø & Wittrock og fra Folkeklubben.

Sidstnævnte udgav her i foråret digitalt singlen ”Tranquebar (Søndag i spril) – og den er nu udkommet som en vinyl single – trykt i blot 300 nummererede eksemplarer. På B-siden findes et andet nyt nummer ”Skitse,Hotel Thisted”, der bestemt lyder som meget mere end en B-side parentes. Smag bare på en linje som ”Jeg skyder knopper som en græsrods-guerillahær”.

Også duoen Holtsø & Wittrock rammer plet med et par nye sange – som de for første gang har valgt at udsende både digitalt og på vinylsingle.  Anledningen er at det i år er 10 år siden , at de udsendte deres første fælles single. Og ligesom de gamle formater stadig holder – trods tidens trends og tempo, ja, så gør samarbejdet imellem Jes Holstø og Morten Wittrock det i den grad også. Trods 15 års aldersforskel og en helt igennem forskellig opvækst og baggrund, holder de to stadig af, ud og ”on”.

– Efter ti år mener jeg, at vi som band for længst har bevist vores holdbarhed og eksistens. Og jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at skride foreløbig, siger Jes Holtsø om det musikalske makkerskab med Morten Wittrock.

Og netop det med at holde ud – blive ved – er omdrejningspunktet på A-siden ”Holding On” på den nye single – der har ”The Bright Side”, som en lysende B-side.

På ”Holding On” medvirker de musikere, der har gjort en forskel for Holtsø & Wittrock gennem deres musikalske dekade. Det er bl.a. guitaristerne Knud Møller og Jacob Rathje, og et seks mand stort kor bestående af Ivan Pedersen, Ester Brohus, Lei Moe, Sahra da Silva, Charlotte Vigel og Bossy Bo.

– Helt fra starten har netop disse musikere bakket os op ved at medvirke på vores udgivelser, hvilket vi er meget taknemmelige for. Derfor skulle de selvfølgelig være med på vores singlejubilæums-udgivelse også, siger Morten Wittrock fra den produktive duo, der hidtil har udgivet fire album sammen. De to første engelsksprogede – og de seneste to med danske tekster.

Nu er de tilbage på engelsk og bevæger sig fortsat i grænselandet mellem blues, soul og rock, som er blevet deres umiskendelige trademark – håndspillet, organisk, udtryksfuldt og altid kaldet lige fra hjertet.


Singlen er en forløber for duoens femte album ”Can’t Let Go”, der udkommer til efteråret. Men nu er det sommer – og vil du opleve duoen LIVE, så er det med at tage til Bornholm, hvor de optræder hele 20 gange i løbet af sommeren.

10 Juli Allinge Røgeri 

11 Juli Allinge Røgeri 

13 Juli Allinge Røgeri 

14 Juli Sørens Snogebæk 

15 Juli Sørens Snogebæk 

16 Juli Gudhjem Røgeri 

 30 Juli Cafe Klint 

31 Juli Allinge Røgeri 


1 August Cafe Klint 

2 August Gudhjem Røgeri 

3 August Cafe Klint 

4 August Sørens Snogebæk 

5 August Sørens Snogebæk 

6 August Gudhjem Røgeri 

7 August Sørens Snogebæk 

8 August Sørens Snogebæk 

28 August Sørens Snogebæk 

29 August Sørens Snogebæk 

11 September Sørens Snogebæk 

12 September Sørens Snogebæk

Morten Wittrock er i den hele ganske aktiv på ferieøen denne sommer, og han spiller rent faktisk nogenlunde samme antal koncerter uden Jes Holtsø, men i selskab med Tamra Rosanes og Lei Moe (der i øvrigt udgiver sit første album i eget navn siden 1986 her til efteråret).

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.