Musik som medicin har ingen udløbsalder

”Don & The Dreamers hygger om hinanden og rockhistorien”

Fotograf: PRESSEFOTO

Et nyt band med en gennemsnitsalder på over 70 år har set dagens lys. Don & The Dreamers er et ægte dansk all-star band med internationalt stjernestøv i form af den 76-årige tidligere Slade-trommeslager og stifter Don Powell, som i dag er bosat i Danmark.     

Foran Powell er samlet en række veteraner fra det danske rockmiljø. Den 65-årige guitarist Knud ’Er gud’ Møller (Johnny Madsen, Hans Theessink, Ester Brohus m.fl), den 71-årige bassist Helge Solberg (Backseat, Billy Cross, Rocazino m.fl), den 69-årige Henrik Littauer (Buffalo, Malurt, Doraz) samt den 75-årige danske blues-legende Krølle Erik på vokalsiden.

Don & The Dreamers er egentlig historien om en gruppe mænd, der forstår at hjælpe hinanden, snakke sammen og åbne op om de svære ting, når den mentale krise kradser. Noget mænd ellers ikke har ry for at være gode til og noget, som også slår bemærkelsesværdigt ud i den seneste Nationale Sundhedsprofil.

Et inderligt ønske om at hjælpe en ven ud af en depression var det, der i sommeren 2021 såede kimen til bandet. Her besøgte Henrik Littauer, der også er psykiater, sin musikerven Don Powell i hans hjem i Silkeborg. Lockdown havde været hård ved Don, som hang gevaldigt med hovedet og livsmodet. Henrik, der selv netop var gået på pension fra sin lægegerning, ville hjælpe sin mangeårige ven og vidste, at den bedste medicin var gennem musikken. Derfor besluttede han at samle et hold af musikere med en fælles kærlighed til den tidlige rock ‘n roll for på den måde at sikre, at Don kunne fortsætte med at spille sine livsnødvendige trommer.

Og det blev altså ikke et hvilket som helst hold. Samlet set har holdet langt over 1.000 forskellige album, EP’er og singler samt #1-hits på CV’et.“Lige siden vi stiftede bandet, har vi slået ring om Don – lidt ligesom Traveling Wilburys i sin tid gjorde med Roy Orbison fortæller Henrik Littauer.

Nu er den aldrende kvintet så klar til at dele livs- og spilleglæden på deres rockdebut og vise, at alder aldrig må være en hindring for handling og drømme. Ikke mindst er de fem klar til at inspirere andre mænd til at åbne mere op overfor hinanden og gøre brug af hinanden.

Det er aldrig for sent at være rockstjerne

Albummet med den velvalgte titel ’It’s Never Too Late To Be a Rockstar’ udkom den 25. marts (digitalt, CD, LP) og byder blandt andet på gæsteoptræden fra Hammondorgel-legenden Mick Gallagher fra The Animals,  den norske saxofonisk Rolf Figenschau, og ikke mindst den danske mundharpe legende Jørgen Lang.  

Singlen’Don’t Let Me Be Misunderstood’ – som allerede er musikhistorie takket være versioner med Nina Simone, The Animals og Elvis Costello – har også i Don & The Dreamers driftssikre og iørefaldende version sat aftryk på diverse internationale hitlister, blandt andet den globale hitliste Heritage Chart.

På albummet er også en cover version af Slade-hittet “Far Far Away”, der da den udkom som single generelt fik positive anmeldelser i England, men også udløste også et mindre drama, da hundredvis af gamle Slade-fans åbenlyst udtrykte deres misbilligelse over at sangen blev sunget af Krølle-Erik og ikke Slades oprindelige forsanger, «Noddy». Sørgeligt at sådan en gruppe mennesker er så tonedøve, at de ikke kan høre nummeret, som det det er – en hyldest, en kærlighedserklæring.

Generelt er det nemlig let at konstatere, at veteranerne behandler alle 12 numre med dyb respekt for deres ophav og for musikhistorien. Don & The Dreamers fortolker mest af alt fra hjertet, fællesskabet og den urbane urkraft som erfaring også kan give, og som til fulde berettiger til at fastslå at det aldrig er for sent at være en rockstjerne.

Og når nu Bessie Smith ikke er her mere, så er det da blot smukt og rørende, at høre hvordan Backwater Blues kan fremføres anno 2023, for ikke at tale om blåtonede og gyngende versioner af Kansas City og Little Red Rooster. Et par af flere højdepunkter fra et album, der mest af alt er hygge på højt og professionelt plan, men heldigvis også lige lidt mere end det.

Holder du af rock’n roll, rhyth’m and blues og af blues, så er dette album med garanti en af de sjovere historietimer. Man kan f.eks. også battle omkring hvem man maske før har hørt de enkelte numre med, for udvalget er ganske interessant sammensat af både numre de fleste vil kunne genkende, og så en el lidt mindre kendte hengemte perler, som rulles ud i friske velklædte versioner.

Men vigtigst af alt er det dog at gnisten til genantændt i mennesket og musikeren Don Powell, der så sent som i 2017/18 havde imponeret i et nyt spændende samarbejde med Suzi Quatro og Andy Scott fra Sweet – dokumenteret på det ganske anbefalelsesværdige album Quatro, Scott & Powell.  

Don & The Dreamers gav deres første koncert nogensinde den 22. marts 2023 i England på det historiske spillested The Water Rats, hvor Bob Dylan spillede sit første UK gig.

Det er bare at håbe at den koncert gav bandet og Don mod på mere. Han turnerer nemlig ikke længere med Slade, men en ægte rockstjerne er han nu stadig, og sådan en hører til på spillestederne. Så gode danske bookere – WAKE UP! – den næste Don & The Dreamers koncert bør ikke være så Far Far Away!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.