’Nashville Nights’ i Danmark – hvad er nu det?

”Side 33 var med bag kulisserne og til den store finale på Bartof Station”

Fotograf: Maria Fremming

En ting er sikkert – ’Nashville Nights’ spirende country rødder voksede sig dybt ind i både de involverede musikeres og publikums hjerter. ’Nashville Nights’ startede deres Tour i Bygningen i Køge d. 27. august, hvor Side 33 kiggede forbi backstage lige inden koncerten og tog temperaturen, mens vi fik en lille sludder med de involverede.

Humøret var højt og forventningerne til den kommende tour endnu højere. Nogle kendte hinanden i forvejen, men de fleste havde først lige mødt hinanden. Der åndede dog allerede af en varme og åbenhed mellem de forskellige kunstnere og samtlige tilstedeværende var så engagerede i at dele glæden med hinanden omkring den kommende tour. Der gik ikke længe så var Side 33 inviteret til Nashville på første række til alt hvad hjertet kunne begære omkring passionen for LIVE country musik.

Sangeren og sangskrivere Stefan Mørk er idemanden bag ’Nashville Nights’ og han har for anden gang arrangeret en såkaldt ’Writers Round’ i Danmark.  En koncert form, der er meget populær i USA. Efter en del besværligheder – med at få ind- og udrejse til Danmark på plads – for de Amerikanske kunstnere – pga. de aktuelle Covid-19 restriktioner, lykkedes det heldigvis at få alt på plads i sidste øjeblik. Således kunne Stefan Mørk nu præsentere årets faste besætning bestående af de tre amerikanere Blue Foley, Trick Savage, og Kayley Hill – suppleret af engelske Laura Oakes samt ’vores egen’ Tamra Rosanes, og så selvfølgelig ham selv.


I perioden fra 27. august og frem til 6. september blev der afholdt otte udsolgte, eller næsten udsolgte, koncerter rundt om i Danmark. Derudover blev der midtvejs afholdt en 2-dages ’Writers Camp’ i Middelfart, sammen med den engelskfødte Marcus Winther-John, der har leveret sange til utallige udgivelser herhjemme – f.eks. album med Peter Belli, Tim Christensen, Mads Langer, Holtsø & Wittrock og Sanne Salomonsen. Det økonomiske omkring dette tiltag blev sponsoreret af både DPA og Koda.

Lidt om tankerne og manden bag ’Nashville Nights’

Side 33 – Hvordan kom ideen med disse ’Nashville Nights’?

Stefan Mørk – ”Hele dette set up startede fordi jeg arbejder meget i Nashville med sangskrivning. Derfor kunne jeg godt tænke mig at bringe mere viden om sangskrivning og country til Danmark. Musikken er her jo, men den er ikke særlig udbredt. Så planen blev at invitere nogle dygtige sangskrivere til Danmark og det tog sin begyndelse sidste år, hvor vi lavede 3 koncerter. En i Middelfart, en på Stevns, og en i København. Der var virkelig stor begejstring og opbakning og vi blev godt taget imod.  Derfor besluttede jeg at lave endnu en tour i år. Sidste år var vi 3 kunstnere, men i år er besætningen udvidet til seks, samt et par gæsteoptrædener på nogle af tourens spillesteder.”

Så længe Stefan Mørk kan huske tilbage har han altid kunnet lide rock og country genren, som nok blev kickstartet med faderens pladesamling derhjemme, der indeholdt både Dolly Parton og Johnny Cash, hvilket var til stor inspiration i de helt unge år. Der var også en onkel med en pladebutik i Odense, der også skubbede på, og forærede “knægten” en CD med Alan Jackson, der hed “Drive” og så var interessen vakt og Stefan Mørk begyndte selv at søge dybt ind i Countrymusikken rødder og forunderlige univers.

Det helt store country ’Wow’ kom så via Chris Stapleton, som tilfældigt blev spillet i radioen på en køretur i New York. Så var Stefan Mørk ikke i tvivl, dette var hans kald og sangskrivningen begyndte for alvor for ham.

SIDE 33 – Hvad kan man gøre for countrymusikken i Danmark?

Stefan Mørk – ”Man må få hul igennem og sørge for at de store radiostationer som P4 og P5 spiller mere countrymusik. Der er country, men der er godt nok langt imellem. Jeg har lagt mærke til at Alex Nyborg Madsen, der spiller bredt, tit har et par country numre med i hans programmer.

Alt for ofte – når der kommer en countrysang – er det de gamle evergreens som eksempel ”Islands in the Stream”. Ikke at der er noget galt i den overhovedet, men der er så mange andre fantastiske country sange der banker på.  En anden vigtig ting er at man støtter country musikken når den er rundt omkring i landet til live koncerter. Desværre blev en af de helt store country koncerter aflyst i foråret, pga. covid-19, hvor Keith Urban skulle havde optrådt før første gang i Danmark.

SIDE 33 – Hvad er fremtidsplanerne for ´Nashville Nights’?

Stefan Mørk – ”Der er planer om at vi næste år laver en tre dages sangskriver-event/Festival, der tager afsæt i country, med nogle af de største udenlandske og danske navne. I øjeblikket arbejder jeg med at få det hele på plads, så der er en del skriveri frem og tilbage. Det kommer til bl.a. at indeholde seminar, samtaler, workshops, hvor man kan møde sangskriverne og få masser af inspiration og så selvfølgelig en masse koncerter. Både intimkoncerter og store koncerter for publikum. Udover dette arrangement planlægger jeg også endnu en ’Nashville Nights’ i stil som denne om cirka et halvt år.

Hvem er så årets deltagere?

Side 33 fik en snak med dem alle, og lidt baggrundsviden om nogle af dem – først –

Blue Foley (US)


Blue Foley er oprindeligt fra vestkysten af USA, fra en lille by kaldet Eden, men har i snart 20 år boet i Nashville. Allerede fra han var 5 år begyndte han at skrive sange og synge dem til sin hund. Blue Foley har skrevet en hav af sange – og til mange af de store countrynavne i hjemlandet – bl.a. sangen ”Girl Goin` Nowhere” med Ashley McBride fra albummet af samme navn, der også har en grammy nominering fra 2019 at læne sig stolt op af. 

En af Blue Foleys helst store inspirationer omkring sangskrivning var John Prine, der døde i april i år som følge af Covid-19. Ligeledes tæller Bruce Springsteen og Patty Griffin også med i hans top tre. Sidstnævnte er i øjeblikket ved at indspille sammen med Robert Plant, et album hvor country slår meget igennem og ligger godt til Robert Plant, der aldrig er bleg for at bevæge sig i nye retninger.

SIDE 33 – Hvad sker der i Nashville for tiden?

Blue Foley”Den sidste nye trend i Nashville er alle artister starter deres egne barer op. Blake Shelton har en bar, mange der er noget ved countrymusikken har planer om en bar eller ejer en bar allerede. Der er to steder, der er spændende at besøge i Nashville, hvis man vil opleve nerven i countrymusik, det er ’Broadway’ og ’Lower Broadway’ i Nashville Tennessee, der er et underholdnings distrikt, der især er kendt for levende musik i Honky Tonk og Country genren. På disse steder vrimler det med sangere of sangskriver, der alle lever og ånder for musikken.”

Kayley Hill (US)


I 2018 deltog Kayley Hill i den 15ènde sæson af den amerikanske udgave af musikkonkurrencen “The Voice – Blind Audition”, hvor en af dommerne – countrystjernen Blake Shelton – blev blæst væk over hende helt fantastiske optræden, og han kunne høre Dolly Parton i hendes stemme. Også en anden af countryscenens store stjerner Keith Urban har udtalt sig positivt omkring Kayley Hill. Blandt andet har han udtalt: 

Kayley Hill er arving til Dolly Parton lyden, med en sød og klar stemme, der har masser af power. Hendes country og rock lyd er både følsom og supermoderne. Hun er helt på hjemmebane lige meget hvor hun sender sin stemme hen, selv det at jodle kan hun gøre, som var hun født til det”.

SIDE 33 – Hvad betyder musik for dig?

Kayley Hill – ”Musik har altid været et kald i mit liv, så længe jeg kan huske tilbage. I min skoletid deltog jeg altid i alle de musikarrangementer, der blev afholdt. Jeg har hele tiden vidst at jeg ville være sanger og sangskriver. Mit musikalske mål lige nu, er at skrive og udgive musik, helst af den slags musik der forbliver tidløs og kan holde evigheder. Som eksempel Eagles, at kunne gøre det de har gjort, det er min drøm. I USA har jeg selv et band der hedder Honey Roots.”

Trick Savage (US)


SIDE 33 – Hvad er Country musik for dig?

Trick Savage”Min far spillede på guitar, så helt naturligt kom min interesse for countrymusik tidligt hjemmefra. Country musik er en masse forskellige ting, men det handler om at kunne fortælle en historie og især omkring det virkelige og helt jordnære liv. Vores land har fået så mange musikstilarter fra andre lande og kulturer, da de i tidernes morgen emigrerede til USA og tog deres egen musik med. Især den irske musik skinner godt igennem.  I Danmark ville countrymusikken nok vokse, hvis der var flere sangskrivere, som Stefan Mørk og Tamra Rosanes, der brænder så meget for denne slags musik.  Jeg lever af at være sangskriver både alene og sammen med andre, jeg udgiver ikke selv.

Det bedste jeg ved er når jeg rejser til andre lande, er at prøve maden af. Det fortæller en masse om landets kultur og deres måde at leve på. Mit første måltid i Danmark var hos Stefan Mørk, der havde lavet brunch til os alle, det var fantastisk.”

Laura Oakes (UK)


Side 33 – Fortæl lidt om dig selv !

Laura Oaks”Det er første gang jeg er i Danmark og seks dage før denne tour startede havde jeg ingen ide om at jeg skulle deltage. Jeg kom med på et afbud, da der ikke kunne fremskaffes den nødvendige dokumentation, til en anden sanger, der skulle havde være kommet fra USA. Men jeg er rigtig glad for at være her og være en del af dette team. Det er også første gang, at jeg møder alle de andre sangskrivere, som jeg er sammen med.

Jeg havde talt med Stefan Mørk om at være med til ’Nashville Night’ i 2021, men så kom muligheden allerede i år. Alt i alt en dejlig overraskelse. Jeg er både sangskriver og sanger og jeg elsker begge dele lige højt, jeg ville ikke vælge mellem det ene før det andet. Siden jeg var teenager, har jeg skrevet og sunget sange. Jeg var faktisk ret genert, men når jeg udtrykte mig via min sangskrivning og ved at synge, så kunne jeg overvinde det. I dag er af den generthed så godt som forsvundet.

Jeg elsker at rejse, så min musikalske drøm lige nu er at komme rundt i både England og resten af verden og synge mine sange og møde publikum der hvor der er. Min forestilling om succes er i bund og grund at få lov at synge min musik.”

Tamra Rosanes (US/DK)


SIDE 33 – Hvad går du og laver for tiden?

Tamra Rosanes”Jeg er altid med når nogen gør noget for countrymusik, det prøver jeg også selv at gøre. Stefan Mørk, der har fået dette projekt op at stå, har givet mig en spændende lejlighed for at møde alle disse fantastiske sangskrivere, som jeg måske ikke selv ville havde mødt, selvom jeg tit er i Nashville. Det sætter nogle netværk i gang, hvor vi især kan inspirere hinanden.

Det er altid godt at mødes på tværs af generationer. Mange af deltagerne, der er med her, er jo en del yngre end mig. Det giver en fin spænding på den gode måde.

Jeg har brugt denne Covid-19 tid til at skrive nogle nye sange. Jeg har gået ture og i det hele taget holdt mig meget for mig selv, da jeg tager dette Covid-19 meget alvorligt og er påpasselig. Jeg er også begyndt på at skrive nogle historier, der måske kan blive til en bog engang, “nu må vi se”.

Efter fire måneder er det jo dejligt at kunne komme ud og spille igen. Jeg har heldigvis fået nogle koncerter i september og oktober, men ellers ved jeg ikke mere på nuværende tidspunkt, hvad der kommer til at ske. Jeg har iøvrigt også lige udgivet en ny single, der handler om at vi er bagud med at feste! – “A lot of Honky Tonkin`to Catch up on” hedder den

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.