Nikolaj Nørlund rundt i landet på unik hus-turné

”Der er stadig mulighed for at byde ind på udvalgte datoer i de kommende uger”

Fotograf: PRESSEFOTO af Christian Langballe

Der er efterhånden 25 år siden at Nikolaj Nørlund debuterede som solokunstner. Han har skabt en tydelig stil, en lyd, et brand, som kun få i den danske musikbranche har formået i samme tidsrum.

En efterspurgt producer og sparringspartner for mange. For nok har Nørlund sin klare signatur sound, men han er også nysgerrig og åben over for nye veje og muligheder.

Det høres blandt andet på hans seneste udgivelse ”Verdens eneste mulighed”, hvor han har genindspillet en del af bagkataloget i nye klæder. En helt bevidst rodebutik, har han selv omtalt albummet. Og det en spændende butik at gå på opdagelse i – skal jeg personligt tilføje. Det udkommer i øvrigt på vinyl i forbindelse med Record Store Day den 18.04.20.

I den hele taget sker der ofte noget omkring Nikolaj Nørlund. Sidste år var det det anmelderroste samarbejde med Naja Marie Aidt og deres fælles ”Housewarming” album, der var i fokus, og nu huserer han altså videre ved at være taget på en helt unik hus-turné rundt i hele Danmark her i marts måned. Her spiller han for maks 40 tilskuere ad gangen.    

Via hjemmesiden www.nørlundihuset.dk/ kan du se de nærmere betingelser for en aftale og se hvilke datoer, der er ledige til at booke ham i denne og de to kommende uger. I denne uge kører han rundt i Midt- og Nordjylland, næste uge Fyn og Øerne, og slutter så i uge 13 på Sjælland og Sydhavsøerne.

I søndags var hans f.eks. på det sidste stop i Syd- og Sønderjylland hos Ronnie og Sabina i Tønder – og om det besøg skriver han selv på sine Facebook blandt andet følgende:  

”Når asfalten slipper op og du fortsætter mod Vesterhavet på jordvej i mørket, dér dukker familien Hansens farm op i al sin mægtighed. Ronnie og Sabina tager varmt i mod og vi er en sluttet kreds i det store stenkøkken, der har den smukkeste klang. Sten kan noget. Der er tre generationer, men de yngste foretrækker tv (?) Til gengæld synger bedstefar med på Ensomhedens Gade #9 (jeg blir nødt til at rette min frasering ind efter den originale, ellers går der for meget rod i den) og jeg får gode historier om John Mogensen på Rungstedlund og ulvene i Sønderjylland.”

Nørlund i Huset bygger på en ambition om at skabe helt unikke og intime koncerter, i rammer der – i deres uforudsigelighed og forskellighed – inviterer til en omgang fuld tilstedeværelse og fokus i øjeblikket. Hver koncertoplevelse bestemmes af dét unikke øjeblik, der skabes af Nikolaj Nørlunds 25-årige erfaring som musiker, vind, vejr og folks fantastisk forskellige stuer.

For som han siger : “Jeg elsker at spille mine sange, hvor som helst og når som helst. Men at tage dem med ind i publikums egne hjem, synes jeg for det første er en ære, dernæst frygtindgydende, så livsbekræftende, inspirerende og naturligt. Sangene er jo en form for kommunikation, og den bliver bare ikke meget mere direkte end det her.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.