Nok af november!

”…..men aldrig nok af ny musik"

Fotograf: Maria Fremming

November er og bliver for mange en grå og kedelig måned, som egentlig bare skal overstås – og det er den så også endelig ved at være. Vi kan på SIDE 33 se tilbage på et travlt efterår, hvor vi desværre kun har haft tid og ressourcer til at bringe og omtale en lille del af det meget godt, der er udkommet – både hvad angår singler og hele album.

Udgivelsesfrekvensen falder i december, så vi vil her prøve at indhente noget af det forsømte.

Vi starter her med at skrue op for en lille videopræsentation med en six-pack af gode bud på absolut anbefalelsesværdig musikalsk medicin. Pakken indeholder en ægte november klassiker og fem friske 2020 videoudgivelser – der alle bør kunne tænde lys i de fleste gråzoner.

Klassikeren “Nok af November” er med Vejrguderne aka Ivan Pedersen og Jørgen Thorup – der både hver for sig og i den nye trio Things We Do For Love (med Peter Busborg) også i 2020 har været særdeles aktive. Den blev udgivet digitalt tilbage i 2012 , men rummer så tidløs en tekst og melodi, at man da godt kunne håbe den blev støvet af og inkluderet på det Things We Do For Love album, som der arbejdes på til udgivelse i 2021.

Fra vanlig begejstring over den mere rutinerede del af den danske musikscene – drejer vi pilen mod OS TO – der er det nye navn for duoen bestående af Johan Ask Pape og Camilla Pape, der tidligere har udgivet under navnet Eugenia. De hylder med storladen elektronisk pop i et levende arrangement ungdommen på den nye single “De smukke unge” – der naturligvis er en sproglig reference til den eviggrønne Kim Larsen sang “De smukke unge mennesker”.

Gunni Torp har netop udgivet sit fjerde solo album ”For hver kerne vi smider” og her fortsætter hun sit originale og særegne bud på dansksprogede danske viser, der gerne flirter med både balkan, beat og blues – og har harmonikaen i en velspillet hovedrolle. Anmeldelse vil følge her på siden. Nyd foreløbig videoen til singlen “De bølger” 

’Aimee’ er anden single fra færøsk/canadiske Lena Anderssens kommende album “State of the Land”. Det er det sjette i rækken fra en sanger og sangskriver, der helt berettiget har vakt international opmærksomhed med hendes melodiøse og nordiske bud på americana genren.

Mandag Midnat har netop udsendt EP’en “Vilden sky” med fem numre indenfor den skabelon de selv vælger at kalde den håndskårne pop-rock. Titelnummeret er et stramt og energifyldt nummer, der er ligeså catcy som det er enkelt – der i bund handler om at turde springe ud i det ukendte. Om at turde springe ud i det ukendte, om ikke at prøve at forstå alt imens det sker, men at finde nysgerrigheden frem og leve i nuet. Og med det gamle Kierkegaard citat: ”Livet forstås baglæns, men må leves forlæns” – et simpelt budskab, men måske ikke altid så enkelt at efterleve.

Videoen til ”Vilden sky” er et 3 minutter og 20 sekunder langt onetake, der leger med hvad der er forlæns og baglæns, og på en både sjov og effektfuld måde funderer over sangens budskab. Videoen er simpelthen optaget baglæns – se den her:


Dette nummer fra Jens K har efterhånden et år på bagen, men nu har det en stærk billedside i form af en video. Det er hentet fra 2019 albummet “Skarpladte drømme” – som vi under overskriften “Klangfulde kys til både livet og drømmene ” gav hele 5½ ud af 6 mulige skriver på karakterskalaen. “Er dette egentlig her” lukker albummet og om det skrev vi :

“Hvem skulle have troet at det hele ender med en 6 minutter og 23 sekunder lang livsduelig tur i mørket – hvor man kigger efter navnet Thåström på gæstelisten. Det er han ikke. Men den dystre klang, den maskinelle sound og en fornemmelse af at være tilskuer i et soundtrack til støvregn i skumringstid, mærkes intents og kraftfuldt. Så er det lige meget om man er i Stockholm, Berlin eller Hvidovre.” 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.