Nu kan man også danse til Mathilde Falch

“Se video til hendes varme popkorn af en ny single”

Fotograf: Maria Fremming

Godt nok har Mathilde Falch været med i Toppen af poppen, men i hendes album produktion har hun nu mest været Toppen af Indie-rocken.

Indie eller på dansk, uafhængig, er hun stadig – f.eks. via sit eget pladeselskab Just For The Record – men der er musikalsk rykket noget i hende, siden hun sidste år deltog i TV2 programmerne.

Det hørte man på hendes forrige single ”Planken ud”, der var den hidtil mest poppede sang fra hendes hånd. Men også den vej kunne hun og hendes faste hold af musikere ikke overraskende hitte ud af at gå.  

Mathildes faste keyboardspiller og korsanger, Charlotte Schultz, bad så bogstavelig talt Mathilde om at gå planken ud, og skrive en sang, som hun kunne danse til. Det har nu resulteret i den nye single Legesyg, der er første forløber for Falch’s sjette studiealbum, der forventes at udkomme i 2023.

Det er den slags straksfængende nummer, der beviser at Mathilde Falch og hendes faste producer og guitarist igennem mange år, Christian Ki, ikke er bange for at tage chancer og lege med produktionerne.

“Jeg er født den 30. december 1989, så jeg havde to dage i 80’erne, de to dage kommer til deres fulde ret i Legesyg.

– Mathilde Falch

Selvom der er en stilsikker 80’er vibe over Legesyg er der også noget senere Robyn-ish over nummeret, der letter let via de gennemførte – og ja legesyge – elektroniske virkemidler, der gør at det for de fleste bevægelige mennesker med puls, må være nærmest umuligt at forholde sig i ro, når denne sang rammer øregang og musikhjerte.     

Hvor musikken er tilbageskuende, kredser sangen om der hvor Mathilde Falch er lige nu – midt i voksenlivet. En sang, der kredser om følelsen af at være afsted på tour, sammen med Mathildes fire bandmedlemmer og bedste venner. Der hvor Mathilde lever allermest.

“Det har nok været den sang det har været sjovest for mig at skrive og indspille.

Vi lavede først en version af sangen, som jeg valgte at kassere, fordi jeg synes den blev for poppet og for langt fra mine normale produktioner.

En måned efter fik vi lyst til at give sangen et bud mere, og endte med denne version der er endnu mere legesyg og poppet end den første. Og jeg elsker den.

Jeg glæder mig vildt meget til at spille den live. For mig er det et mål af lave sætlister og album der repræsenterer alle sider af livet – og denne sang har jeg savnet indtil nu”.

– Mathilde Falch

Og muligheder for at høre Legesyg og andre godbidder fra bagkataloget LIVE er der masser af muligheder for i den kommende tid, hvor hendes efterårs tour drager gennem land og by.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.