Ny 2-dages festival er en fejring af sommerens lys, varme og samvær

"Roots & Jazz i nye omgivelser har stadig fokus på den høje kvalitet i musikprogrammet"

Fotograf: PRESSEFOTO

De senere år – ja, selvfølgelig før ’Corona time’ – har nogle af de mest bredspektrede musikalske oplevelser under den årlige Copenhagen Jazzfestival været at hente på Balders Plads i København, hvor ’Roots & Jazz’ i samarbejde med ’JBL Music’ har stået for en høj kunstnerisk kvalitet med et altid nysgerrigt og visionært musikprogram, der har rummet både nyt, gammelt og lidt brugt indenfor både roots, jazz, soul, blues, og folk genrene.  

Selvom Copenhagen Jazz Festival – alt til trods – alligevel afvikles i år i perioden 1.-24. juli bliver det uden ”Roots & Jazz” på Balders Plads. I en officiel udmelding skrev arrangørerne følgende som begrundelse:

”Kære søde venner – det er ingen hemmelighed at corona har udfordret musikken – 2021 bliver desværre ingen undtagelse og vi har besluttet at aflyse roots & jazz 2021.

De udmeldte restriktioner på afstand og sektionering af Balders Plads ville både betyde urealistiske udgifter, men måske mest af alt et arrangement, hvor musikken kommer i baggrunden og restriktionerne i forgrunden.

Vi mener det bliver et arrangement uden en fest. Balders Plads er et frirum, hvor der er plads til alle – hvor man hygger sig og drikker sig en lille skid på, mens man har optur over noget musik man ikke anede eksistensen af.

Vi må vente et år mere – men god damn I har et vildt program i udsigt – vi har ikke ligget stille og kommer til at arbejde stenhårdt på at skabe den fedeste event i 2022 – rigtig god sommer”

Men mens vi venter på at høre nærmere om det forventede vilde program for 2022, så står ’Roots & Jazz” nu bag en ny lille midsommer mini-festival i næste uge. ’Jazz på Balders Plads’ rykker nemlig på landet – nærmere bestemt til Sognefogedgården i det idylliske Mørkøv Kirkeby. Arrangementet ’Midsommer på landet’ er tænkt som en fejring af sommerens lys, varmen og samværet – og helt som ventet bliver det i selskab af to dage fuld af kvalitetsstemplet rodfyldt musik.

Mandag den 28.06 i form af Alex Nyborg Madsens & A Circle of Friends og den lyriske svenske singer-songwriter Oscar Danielsson der sidste år udsendte det meget anbefalelsesværdige ”Det här kan bli året som jag faller” album.

Dagen efter kommer man også godt rundt på den øverste hylde indenfor roots, folk og blues når programmet står på MC Hansen, J. Tex & Thyge, og Mike Andersen.

Og at oplevelser af den karat kan erhverves for blot kr. 150,00 er vidst et tegn på at det en festival skabt på baggrund af ren passion og virketrang. Og at arrangørerne bag kan andet end Balders Plads beviste de iøvrigt også sidste år til den vellykkede 2-dages festival “Harvest” på Refshaleøen. Omtale af det arrangement kan du selvfølgelig finde her på siden.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.