Ny dansk soul -og funk festival ser dagens lys

"SOUL GARDEN - afholdes i Helsingør d. 19 og 20 august 2022"

Fotograf: Maria Fremming

Soul Garden er en ny dansk nichefestival for soul, funk, jazz. En festival der hylder den musik, der groover og det der ligner.

Der er fokus på etablerede danske artister og enkelte internationale afstikkere.

Festivalen vil både have et blik for fortid og nutid, og kommer også til at præsentere en række yngre lokale talenter i løbet af foråret.

Foruden liveacts vil der være profilerede DJ-sets, som sikrer at groove-factoren er i højsædet.

Festivalen er placeret i den smukke Sommeriva Park ved Helsingørs nordkyst, 150 meter fra stranden og 2,5 km fra Helsingørs centrum, med tog direkte til festivalpladsen via lokalbanestoppet Højstrup St.

Soul Garden sætter også fokus på gastronomien. Der vil derfor være et bredt udbud af stande med mikrobryg, mad, vine og drikkevarer – heraf en del fra lokale leverandører.

Den lokale arrangør Frederik Schnoor, der er bosat i Hornbæk, og er indehaver af eventbureauet Deluxe Music, har lavet events på professionel basis siden 2012. Han står bl.a. bag den succesfulde Kun For Forrykte Festival på Falster og er medarrangør af den nye Cannonball festival i Næstved.

Ambitionen er at gøre Soul Garden til en tilbagevendende årlig begivenhed i Helsingør – såfremt 2022 udgaven kan afvikles på en økonomisk bæredygtig måde. I år handler det først og fremmest om at realisere drømmen og festen:

“Jeg har længe drømt om at lave en festival i mit eget lokalområde. Siden jeg som ung musiker spillede højskole-funk og trådte mine ungdomssko i Helsingør, imens Marvin Gaye, Ridin’ Thumb og Sam Cooke udgjorde mit soundtrack, har jeg vidst, at byen har et særligt party-gen og en smag for de virkelig groovy vibes, hvor der funkes og danses HELT igennem. Soul Garden bliver som at komme til en overdimensioneret havefest i det grønne Nordsjælland. Det bliver en festlig weekend som hylder livsglæden, kærligheden og det dybe groove helt ind i sjælen”

– Frederik Schnoor

Soul Garden afholdes d. 19 og 20 august, og festivalpladsen åbner kl 12.00 begge dage. Billetsalget er åbnet og kan findes via festivalens hjemmeside https://soulgardendk.com/ . Billet til begge dage koster det kr. 599,00, mens en enkelt dag kan købes for kr. 350,00.

Der vil løbende komme flere navne til plakaten, men det foreløbige program er som følger.

Fredag d. 19/8:

D/Troit

Ridin’ Thumb

Lei Moe feat. Allan Mortensen

Dansk Amerikansk Musikklub

Lee Van Club

Camille Jones

Lørdag d 20/8

Ibrahim Electric

James Sampson

Papas Got A Brand New Bag (James Brown Tribute)

Pharfar DJ SET

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.