“Ny Kim Larsen bog er beretning direkte fra maskinrummet”

"Det store K" - er en fin sammenhængende og spændende fortælling fra en sideman, der ikke er selvicenesættende eller sladder sulten "

Musikjournalist Per Wium har læst bogen – og vi har fået lov at bringe hans omtale her.

Bassisten Henning Pold er forfatter til bogen “Det store K”. K’et er Kim Larsen og Polds bog kan stærkt anbefales. Den er en redelig og velskrevet historie om samarbejdet mellem stjernen og sideman’en i årene 1978 – 1995. Som Pold skriver i det meget personlige forord: “Jeg startede mit samarbejde med Kim Larsen som 26-årig, og næste gang jeg løftede blikket var jeg næsten 45 år”. Henning Pold skriver levende og loyalt om de mange forskellige Larsen-konstellationer, han deltog i.

Mange anmeldere/skribenter/musikjournalister (og det gælder bestemt også undertegnede) lytter til musik og skriver så deres/vores analyse/udlægning af hvad der foregår. Nogen skriver ovenikøbet om ting som kun DE kan høre i musikken – og som i visse tilfælde aldrig har været der . Når Pold skriver om musikken, skriver han fra “maskinrummet”. Han var der selv. Han var medskaber. Hans beskrivelse af sangen “Midt om natten” er spændende – for det var lige præcis sådan det var!

Henning Pold kunne sikkert have fundet sladder og rygter frem for at lokke Ekstra Bladets værste læsere til. Det har han så ikke gjort. Han har fortalt sin historie på en både meget ærlig, men også afdæmpet måde. Med masser af plads til alle de mennesker og roller der skal til for at skabe en koncert og en turné. Såvel personer som situationer er beskrevet på en meget fin måde – og med glimt i øjet. Mange musikere/sangere ville skrive historien med sig selv som midtpunkt. Pold er så stort og modent et menneske at han skriver sig selv ind i en større sammenhæng. Respekt for dét!

Masser af gode fotos – langt de fleste har ikke været publiceret tidligere.

Henning Pold – “Det store K” – Muusmann Forlag 2019 – Vejl.pris 199 kr

Per Wium i snak med tilhører – Kun for forrykte festival 2019 – Foto : Ole Toxværd

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.