Ny musik fra Lise Dres

”Fin harmoni i det stille rum”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den danske sanger og sangskriver Lise Dres er den 9. februar klar med sin tredje udgivelse – hele fem år efter seneste album ”De sidste skygger” og 10 år efter debutpladen ”Et øjeblik”.

”Det stille rum” er en EP, der indeholder fem sange med stilfærdig musik, som bærer teksterne frem på et fint lille album. Titlen “Det Stille Rum” opsummerer Lise Dres’ eftertænksomme tilgang til det at skrive sange og lave musik med egen sjæl og sound. Sangen ”En Drømmer” har allerede været ude som single – og om den udtaler Lise Dres:

”Baggrunden for den nye single skal finde i en fortælling om at livet pludselig kan tage en uventet og uforudsigelig drejning. For mange af os er livet fyldt med planer og drømme, men nogle gange går livet sine egne veje. ’En drømmer’ er en sang om at få øje på de skjulte gaver. `Nu ligger fremtiden åben, vi kan gå hvorhen vi vil, verden kommer til syne, det er her vi hører til´.” 

Netop de uventede drejninger handlede hendes første digtsamling ”Det første år” også om. Det giver et billede af en kunstner, der både kan og vil noget med sine ord og sin musik. Lise Dres’ melankolske og drømmeagtige musik, kunne passe fint ind som filmmusik, ellers som vinget til en podcast – men kan nu sagtens stå alene.

Det er en af den slags udgivelser, som nok kræver at du bruger lidt tid i ro og mag, måske med hovedtelefoner på, men så tror jeg også på at der er god chance for at du bliver fanget ind i det givende univers, som Lise Dres ønsker at skabe. Et musikalsk univers – som jeg oplever lyrisk og eftertænksom – og hvor den enkle og ukompliceret musik og vokal flyder sammen i fin harmoni.

Det stille rum” udkommer via Lise Dres’ eget pladeselskab Ordlyd .

Find mere musik og baggrundsinformation på www.lisedres.dk

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.