Ny single med video fra Nikolaj & Piloterne

”Forløber til første nye album i 13 år”

Fotograf: Maria Fremming

Debutalbummet ”Piloter” var lidt af en kickstart fra Nikolaj med numre som “De nye piloter”, “Engel”, “Ridder af kærligheden” og “Du er min”. Han fik en dansk grammy som ’årets nye navn” i 1990, og samme år indtog han sammen med sit band selveste Orange Scene på Roskilde Festivalen.

Den melodiske og klassiske pop/rock lyd fra Nikolaj & Piloterne ramte lige ind i hjerterne hos det store publikum, der også elskede nogle af datidens største navne som Bryan Adams og Bruce Springsteen.

Kommercielt set toppede han tidligt, for selvom flere af de yderligere seks album, som han har udgivet sammen med Piloterne (i forskellige konstellationer), da bestemt også har kastet pæne og langtidsholdbare hits fra sig, så var det reelt kun en kort periode, at Nikolaj & Piloterne virkelig var en del af superligaen indenfor dansk rockmusik.  

Undervejs udgav han i perioden 1995-2005 også tre glimrende album blot under navnet Nikolaj eller som Nikolaj Christensen, samtidig med at han stadig var en særdeles populær live artist. Ikke mindst fordi publikum vidste hvad de fik – en artist, der med tanken fuld af energi og slidstærke velkendte sange, gav sig 100% hver eneste gang.

I 2010 – samme år som udgivelsen af Nikolaj & Piloternes seneste album ”Valby Town” – blev han dog ramt af en alvorlig omgang tinnitus, og det satte en midlertidig stopper for karrieren indtil 2015.

Lidelsen er stadig generende, men Nikolaj har lært at leve med den, så siden da har han stillet op og spillet op overfor et altid begejstret og loyalt publikum, der knuselsker hans store bagkatalog – og ikke mindst de største numre, der er at finde på opsamlingsalbummet ”Sidder på en raket” fra 2000.

Siden 2010 er det blot blevet til et par singler ”Pis og Papir” (2016) og ”Dig og mig” (2019), men nu sker der for alvor noget igen omkring Nikolaj & Piloterne.  

Singlen ”UNGE HJERTER”, der udkom i fredags med tilhørende video, er nemlig første skridt i et comeback, som en indspillende og udgivende artist. Yderligere et par singler er planlagt til oktober og januar næste år, inden det nye album udsendes den 03. marts 2023.

De to første singler bakkes op af nedenstående live tour ligesom albummet vil blive det med en turné i marts 2023. 

UNGE HJERTER TOUR ’22:

27.10 MARSVINET, Middelfart
28.10 PORTALEN, Greve
29.10 BETA, Kbh
03.11 KEDELHUSET, Silkeborg
04.11 TOBAKSGAARDEN, Assens
05.11 DEXTER, Odense
10.11 TOBAKKEN, Esbjerg
12.11 BYGNINGEN, Vejle
18.11 BROMØLLE KRO, Jyderup
19.11 KAPPELBORG, Skagen
24.11 TØJHUSET, Fredericia
25.11 LYSTRUP MUSIKFORENING, Lystrup
26.11 FERMATEN, Herning 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.