Ny solo EP og bog fra Michael Lund!

”Sorgen og værdien ved livet (på trods), har fået sig et vellykket og smukt soundtrack vol. 1 på modersmålet”

Fotograf: PRESSEFOTO

At musikken virkelig kan gøre en forskel ved Michael Lund mere end de fleste.

I 2017 udgav han sit første soloalbum “Sister”. Et album, som blev til i kølvandet på en nedtur og større livskrise, efter tabet af hans storesøster til cancer tilbage i 2016. Et album der blev udgivet, som en form for kombineret hyldest til den afdøde søster, men i særdeleshed også som en slags selv terapi.

Albummet og dets indhold var af den langtidsholdbare slags, der nok udsprang sig af en konkret situation, men som også stærkt afspejlede og beskrev universelle følelser, som desværre mange har stået med. I den forbindelse blev der lavet et fin ’bag-om-albummet” video, som kan ses her:

Et både vigtigt og væsentligt album, som det kun kan anbefales at tjekke ud eller vende tilbage til, hvis man har prøvet at have sorg i sinde eller har nære i samme situation. “Sister” var et tilbagelænet og stemningsfyldt singer/songwriter album af den slags, der voksede især, hvis man levede sig med i både tekst og musik.

For første gang på dansk

For mange bliver teksterne dog først rigtigt nære når de høres på modersmålet, så derfor er det en glimrende ide, at Michael Lund på sin nye EP har skiftet til dansk for første gang i karrieren – bortset fra en enkelt single med Chasing Grace.

Han har begået fire numre, der primært handler om at have rejst sig fra livskrisen og være kommet videre med sit liv, men at sorgen og savnet aldrig går væk, og at man blot lærer at leve med den og bruge den konstruktivt i stedet for destruktivt! Har man selv lidt tab, så kan disse sange bestemt føles som en vej mod de lysninger, man måske ikke altid selv kan finde.

Michael Lund er hørbart en erfaren sanger og sangskriver, og det mærkes især på roen og indlevelsen i hans sangforedrag. Han var først frontmand i hedengangne Kick The Kangaroo fra 1995-2004 og siden 2010 har han været sanger og sangskriver i americana/pop bandet Chasing Grace, der har udgivet tre album, og aktuelt arbejder på et fjerde.

Men samtidig er Michael Lund altså tilbage som solist. I første omgang med EP’en “Mellem himmel og jord – 1”, som er ude 10. maj 2022.

Ep’en er den første, af to Ep’er under projekttitlen ”Mellem himmel og jord”.  Efterfølgeren er endnu ikke indspillet, men i støbeskeen. Det hele skulle meget gerne – ligesom med ”Sister” ende ud i et fysisk vinyl album på et tidspunkt, men i første omgang udgives EP’en alene digitalt til streaming.

Titelnummeret har været ude som single. Det må være fordi det er kortest, for hos mig står de andre tre numre faktisk markant stærkere – ikke mindst i den musikalske produktion.  

Åbningsnummeret ”Gid du var her” har en slags Baal møder Claus Hempler stemning over sig – og har samtidig et smukt og nænsomt omkvæd. Samtidig er det en sang, der viser hvor sjælfuld en sanger Michael Lund kan være. Et regulært stjerneskud, der heldigvis også får over fem minutter at folde sig ud i.

Også ”På den anden side” udfylder på bedste vis rummet mellem himmel og jord med toner, der både er svævende og sanselige. Atmosfæren er nok melankolsk, men man fornemmer som lytter, at der er lys og håb, alt imens der også gives plads til gnister fra den elektriske guitar i et iøvrigt flot produceret drømmelandskab.

Mest familiært med lyden fra “Sister” er det sidste nummer ”Stilheden efter dig” – der i et enkelt og akustisk arrangement – alligevel har det udefinerbare over sig, der kan skabe gåsehud.    

”Det man ikke kan gøre ved,

Må man lade gå eller lære at leve med”

– fra “Stilheden efter dig”

Sangene er skrevet i samarbejde med tekstforfatter Marcus Winther – John (Sanne, Dizzy Mizz Lizzy, Nikolaj & Piloterne, Peter Belli, Mads Langer m.fl.) og produceret af Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl, Dorthe Gerlach, Aksglæde, Select Captain, HAAB,  m.fl.). Det samarbejde må man sige har været frugtbart.

Ny bog går helt tæt på mennesket og musikeren Michael Lund

Samme dag, som EP`en udkommer også bogen “Søster – Mellem himmel og jord”, som er skrevet af forfatter og mediemand Thomas Kvist Christiansen. Bogen omhandler “Sister” perioden, hvor Michael var nede med sorg relateret stress og om, hvordan han via musikken, kæmpede sig tilbage til livet.

En bog om et liv i musikkens tegn, dog gennemsyret af tab og ubearbejdet sorg. Det er dog også en bog om håb, og det at rejse sig igen, via en kreativ proces. Nemlig det, at bruge musikken som sorgbearbejdning.

Bogen giver dog også plads til bla, at fortælle historien om rockbandet Kick The Kangaroo, som har en stor ære i, at have gjort Michael til den musiker og sangskriver han er i dag. Men der fortælles også om Michael’s nuværende band, Chasing Grace og måden det band gik fra et hyggeprojekt til et band og nu flere pladeudgivelser.

På selve udgivelsesdagen den 10. maj er der dobbelt release i Bygningen i Vejle . Her kan bogen købes, og Michael Lund vil spille den nye EP live solo.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.