Ny VIDEO ”hjælpepakke” inkl. ALBERTE premiere

”Masser af stærke singler har fået en billedside”

Fotograf: PRESSEFOTO

Musikere er ikke kendt for at være et folkefærd, der klynker. Det gør de heller ikke, selvom mange er blandt dem der bliver ramt hårdest på deres levebrød i disse tider.

De har smøget ærmerne op – i tiltro til, der nok skal komme nogle rimelige politiske udspil, der også tilgodeser alle disse musikalske håndværkere og artister, der med deres musik, giver alle os andre mulighed for en varieret udbud af numre, der kan bruges til underholdning, healing, inspiration, eftertænksomhed, samhørighed, glæde og begejstring.

Nogle af disse gæve folk har vi samlet i en lille videohjælpepakke.

Først og fremmest er vi stolte af at kunne præsentere en videopremiere fra Alberte – der ”Med vinden i håret” nok engang understreger at hun også er til mere og andet end at tænde på et kys i lyse nætter, og med nærvær og nysgerrighed på livet og musikken, stadig har en masse på musikhjertet. Og er man engang faldet for Albertes personlige og blide vokal, så er det nye nummer bare ren luksus massage for øregangen. Så er det sagt.  

Singlen er hentet fra det kommende album ”Martha’s Vineyard” – der udkommer den 22.05, og folder sig ud som en slags musikalsk erindring fra hendes tre år lange ophold i USA, fra hun var 16 til 19 gammel.

Om det kommende album udtaler hun:  “Marthas Vineyard er en slags musikalsk erindring. Vi tog afsted for at indspille demogrundbånd, hos gamle venner, på Marthas Vineyard, som er en ø i Massachusetts, USA. Men i modsætning til en bog med erindringer, tager musikken mig i uventede retninger; jeg kan ikke kontrollere hvilke historier der dukker op, fordi ordene skal danse med melodien. Jeg syntes det gør den her plade dybere og mørkere, enklere og foruroligende. Jeg danser med Andreas lyd og den er smuk og fuld af lykkelig melankoli. Sådan blev mit liv også, dybere, mørkere, enklere, foruroligende, melankolsk og overraskende fyldt af kærlighed.” 

Videoen blev lavet færdig i går – vi kan præsentere den i dag – hvor singlen også er ude på alle digitale tjenester!


Mens nogle ser tilbage, er der andre der ser frem – og prøver sig selv af i helt nyt terræn – men stadig i hjemlige omgivelser. Det gælder f.eks. Chresten – som nogle måske vil huske for sit engelsksprogede album ”Wanderlust” (2014), som han udsendte efter at han havde vundet X-faktor i 2013.

Nu er han efter seks år klar med hans andet ”Vindfang” – der indeholder 13 numre på dansk – og er skabt i tæt samarbejde med producer og multiinstrumentalist Knut Haavik, der bl.a. er kendt fra Hotel Hunger.

Sammen har de skabt et frisk bud på solid alternativ sangerskriver-rock, som ingenlunde fortjener at ende som den rådne banan. Så vi vil naturligvis her på siden vende tilbage med en anmeldelse af albummet , der udkommer i dag, hvor også video til singlen ”Den rådne banan” er ude:


Derudover vil vi nedenfor præsentere fire videoer – hvor vi lader musikken tale uden de store ord. Men Frankly Female, Port Vincent og Joakim Lykke feat. Kristine Hoelgaard – har det til fælles, at de har udsendt nogle singler, der er mere end bare sange. De fortæller historier, og de er med til at vise at den danske musikscene blomstrer i alle – og til tider også – uventede retninger. De har alle under de vanskelige COVID-19 produktionsforhold fået udsendt nogle ganske anbefalelsesværdige videoer – tjek dem her :
Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.