Nye beviser – musik har stadig ingen pensionsalder

"Gyldne genhør – og nyt gråt guld fra vitale veteraner"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

 Alt imens vi her på SIDE 33 redaktionen i en stille strøm oversvømmes af alverdens interessant ny musik fra den store sprudlende masse af ’alt godt’ fra den danske musikscene, så sniger der sig også nogle udefrakommende toner ind, som vi bare ikke kan sidde overhørig. For endnu engang er vi blevet glædeligt bekræftet i, at der ingen fast pensionsalder er når vi taler om musikalsk udfoldelse.

Nedenfor har vi samlet nogle levende eksempler på artister, der nok ifølge dåbsattesten kunne være pensionister, men som hverken er støvede eller slidte i deres udtryk. De gør stadig indtryk. De gør en forskel.  På tværs af generationer.  

80-årige Tom Jones – aka ’Prince of Wales’ er stadig ”The Voice” – og mere end veloplagt på den nye single ”Talking Reality Television Blues”. En sang der  er skrevet og oprindeligt udgivet af den stærkt undervurderede amerikanske singer-songwriter Todd Snider, som trods mere end par håndfulde soloalbum bag sig, for de fleste herhjemme i bedste fald nok er kendt som en ”Allright Guy” (hans semi-hit fra 1994). Nummeret er hentet fra Tom Jones kommende album ”Surrounded By Time’ der udkommer den 23.04 og består af yderligere 10 covernumre af blandt andre Tony Joe White, Cat Stevens og Bob Dylan samt en nytolkning af hans egen klassiker ”Samson & Delilah”

Den populære amerikanske acapella gruppe Home Free – der med store succes besøgte Bremen i København den 25. februar sidste år – lige inden landet og live musikken lukkede ned – har fået lov af fortolke den gamle Don McLean klassiker ”American Pie” – og det endda med den 75-årige ophavsmand med ombord. Og lad mig være så fri, at mene at det holder hele vejen hjem!

Suzi Quatro, der er på vej mod de 71 år, udgiver den 26. marts et nyt studiealbum “The Devil In Me”. Et album som er blevet til i samarbejde med hendes søn Richard Tuckey, som hun også arbejdede sammen med omkring hendes forrige succesrige album ”No Control” fra 2019.  

Quatro skulle have været på landevejen, men den lange lockdown gjorde at næsten hundrede koncerter blev aflyst. Hun trak i arbejdstøjet i stedet, da der var en masse nye sange, som bankede på –  og bedømt ud fra de første par singler er der bestemt intet der tyder på at hun ikke stadig er noget så rock og rå fra top til tå.

Nogle der også stadig har rocken helt inde under huden – trods de kun har et originalt medlem tilbage – nemlig guitaristen Andy Scott – er THE SWEET, der også benyttede isolation og lockdown til at genindspille 12 af deres ældre numre i nye versioner, og udsendte resultatet i form af albummet “Isolation Boulevard”, som nok skal være sød musik for mange gamle fans.

Også Mick Fleetwood holdt gryderne I kog og genindspillede nummeret – ”These Stange Times” – som oprindeligt var at finde som afslutningsnummer på det ellers ganske lidt mindeværdige Fleetwood Mac album ”Time” fra 1995. Virkelig en usleben diament, der her blev finpudset. Lad mig slå på tromme for at det et nummer der SKAL SPILLES HØJT!    

En af Mick Fleetwoods gamle kollegaer fra Fleetwood Mac på netop ”Time” albummet – det også tidligere Traffic medlem Dave Mason – har også været i gang med genindspilningerne. Han har simpelthen genindspillet sit ”Alone Together” album fra 1970 – og udsendt det i 2020 udgaven ”Alone togeher – again”. Begejstringen over det valg tænker jeg ikke at jeg bliver alene om. Udgives via hans egen hjemmeside på vinyl i et limited oplag på bare 500 stk.!    

Hvis man var bredt orienteret omkring  west-coast/AOR scenen i 80’erne og 90’erne, så ved man at 67-årige Alfie Zappacosta er en af de stemmer, der lige kan det der ubestemmelige ekstra. Senere i karrieren er han blevet mere croon og lige lovlig ’late night’ lun efter min smag, men at han stadig har sine stunder beviser igen på på hans helt  nye album ”Saved”

Et af sidste årets bedste udenlandske album – kom fra – ACE OF CUPS – der i 60’erne delte scener i San Francisco med navne som Gratefuld Dead, Jefferson Airplane, Jimi Hendrix m.fl. De fik aldrig udgivet noget officielt, men de seje kvinder vidste inder inde at de havde det album gemt i sig, og da de alle var rundet de 70 år samledes de, og så indspillede de og udsendte i 2018 deres eventyrligt vellykkede debutalbum ”Ace of Cups” – og det blev så sidste år fuldt op af albummet ”Sing your dreams”. Den pure virkelighed blev her igen serveret som en drøm med autensitet, klasse og karakter.

Sidst men ikke mindst så er der Alice Cooper – der i en alder af 73 år – har udsendt et af karrierens mest vedkommende og bedst brændende rock album med ”Detroit stories”. Et melodisk og hårdtslående album, der både er en velplaceret hyldest til byen Detroit, og nogle af byens store musikere, men samtidig også både en kæberasler og en hjertestarter til sin samtid. Et album, der må give ham samme fornemmelse som en hole-in-one på golfbanen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.