Nye Spotify spillelister fra SIDE 33

Musikken spiller – og lister 2021 stille i gang!

Fotograf: Brian Selander

Vi er snart en uge inde i det nye år, og stille og roligt begynder de nye udgivelser at pible frem. I dag har vi her på siden anmeldt årets første 2021 udgivelse – EP’en ”Zigzag-spor” med kystbane-folk duoen Januar. Som du vil kunne læse en mere end gedigen start på et musikår, der forhåbentlig bliver mindst lige så givende som 2020.

I 2020 lancerede vi jo to SIDE 33 Spotify spillelister, der havde til formål at sætte fokus på den imponerende bredde og kvalitet, der er i alt den mangfoldige musik , der løbende udkommer, men som ikke bliver præsenteret på landsdækkende public service-medier.

Vi havde samlet de nordiske navne på ”SIDE 33 – ALT GODT – NORDIC” og resten af hele den videndes verdens musik på ”SIDE 33 – ALT GODT – REST OF THE WORLD”. De to lister har vi nu mere eller mindre lukket for tilgangen af numre til – og slutter med numrene fra november 2020 – og samtidig har vi nu givet dem nye navne så de i stedet hedder ”SIDE 33 – ALT GODT – NORDISK 2020” og ”SIDE 33 – ALT GODT – RESTEN AF VERDEN 2020”.  Jeg skulle ikke mene, at de derved er ’so much yesterday”, at det skulle gøre noget . Ellers hører jeg gerne. Der skulle faktisk være masser af guldkorn at finde – og også hvad angår musik er det jo næsten altid bedre sent end aldrig.

De udvalgte danske numre, der udkom i december og som er kommet eller udkommer her i 2021 findes på en helt ny spilleliste, som vi kalder ”SIDE 33 – ALT GODT – HJEMME” – og her findes således artister fra Danmark (inklusiv Færøerne og Grønland) – og som vanligt har listen max 1 nummer med pr. artist.

Musik fra alle andre lande – inklusiv de nordiske – er så nu samlet på ”SIDE 33 – ALT GODT – UDE”.

På den danske liste er der foreløbig blot 10 numre men lur mig om ikke der kommer mange flere til i de kommende uger. Vi har allerede vist videoer til fremragende numre på listen med Johan Kolstrup, Kira Skov & Mette Lindberg og Chasing Grace – men vi vil nu heller ikke undlade at gøre opmærksom på at der også findes glimrende officielle billedsider til helt nye numre fra Gurli Octavia, Dicte feat. Teitur, og Jung.

UDEFRA er der allerede fundet 45 numre frem til “SIDE 33 – ALT GODT – UDE” listen – lige fra en ny slagfærdig lockdown sang fra selveste Eric Clapton & Van Morrison, til velskænket gammel vin på nye flasker fra et par andre veteraner Barry Gibb & Dolly Parton, via rå blues-rock fra Ali Handal – og så ikke mindst ny dobbeltsingle fra fantastiske Brandi Carlile, der også overbeviser som fortolker af Soundgarden – mens rutinerede Henning Kvitnes på ”Støvets år” tager en smuk duet med et af de helt store lovende unge norske talenter Eva Weel Skram.  

Ingen af disse sange har fået en billedside i form af en video, det har til gengæld det etablerede canadiske band 54-40, der med ”Embassy Supreme” med garanti vil møde en R.E.M. reference eller to – men nummeret står nu noget så pragtfuld for sig selv.  

Så er der tyske Atlantic Popes, der som det måske høres har rødder tilbage til Alphaville, men som virkelig er ved at finde deres egen form her på vej mod deres andet album.  

I krydsfeltet med singer/songwrtier, R&B og pop finder vi Coleman Hell, der lyder meget mere blid end navnet antyder, og som virkelig rører på denne fint reflekterende lockdown sang.

I den mere polerede og straight country-pop afdeling finder man dette ligefremme nummer med unge Hailey Whitters feat. Little Big Town, der nok skal få de fleste til at synes at koppen pludselig er mere halv fuld – end den er halv tom.

Et af de helt store sangskrivende folk/country navne er Mary Gauthier – og hun fortolkes overraskende flot af Boy George på nummeret ”Mercy Now”. Jovist – man kan sikkert have mange delte meninger om den mand, men det er altså svært at argumentere imod at manden har en stemme, der bare bliver ved at gøre indtryk.

Rocken døde heller ikke i 2020 – og det er Wig Wam og The Sweet nogle af de nyere og strålende eksempler på. Som et lille bonus info kan det nævnes at Side 33’s fotograf Henrik HIldebrandt er manden bag coverfotoet til singlen fra The Sweet.

Vi slutter med australske Passenger, der bare kan noget med stemninger – og mon ikke titlen og temaet i denne sang “A song for the Drunk And Broken Hearted” rammer mange i denne på mange måder ensomme tid.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.