Nyhedsstrøm på ugens VINYL hitliste

”D-A-D støder til - og er bossen for det hele"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Om det er set før, rækker hverken researche eller erindringsevne at give svar omkring, på en dag, hvor temperaturen har sendt os alle syd på, men de første otte pladser på ugens vinylliste er alle nyheder på listen. D-A-D topper med deres første album i otte år ”A Prayer For the Loud” – der jo er et fremragende ”no bullshit – far kan sku’ endnu” album fra start til slut.  Og det er altså nok til at skubbe selveste Bossen for det hele ned på andenpladsen. Vi taler naturligvis Bruce Springsteen og hans modne og klædelige country flirt ”Western Stars”.

Tredjepladsen er der ikke meget fickumdick med eller også er der. L. Ron Harald har er i hvert fald rodet med andet end gamle Opel Kadetter og er tilbage på fuld skrue og på hitlisten efter mange års pause – og det altså nok til at holde THOMAS T (tidligere Bumsestilen) bag sig på listen, selvom han med ”F*CK JER! JEG RAPPER BEDRE!” ellers har sendt en ret tydeligt signal.

Hele to genudgivelser er gået Top 10 – klassikeren ”UNKNOWN PLEASURES “ fra Joy Division og R.E.M opsamlingsalbummet ”IN TIME – BEST OF 88-03”. Derudover har vinylfolket taget godt imod det nye roste album fra Bill Callahan ”Shepherd In A Sheepskin”, der tager sjettepladsen, mens det mere udskældte ”Madame X” fra Madonna følger lige efter.

Folkeklubben holder sig i Top 10 – som nr. 9 – mens Claus Hempler denne gang må tage til takke med plads  nr. 11. Sidste uges helt store positive nyhed set med rockbrillen på – var Peter Perrett ”Humanworld” – og den holder sig fornemt i Top 20.  

Sidste placering , der virkelig springer i øjnene er albummet fra Den Syvende Søn, der blot bærer bandnavnet som titel. Dette – deres andet – og meget stærkt anbefalelsesværdige album – udkom tilbage i 2016  – men har altså i denne uge altså pludselig fået sat en del forbrugere af kvalitetsmusik i omdrejninger.

Måske det på grund af nyheden om at de er i gang med deres tredje album – måske det er forbi bandet gav et brag af en koncert på årets Kun for forrykte festival – måske er det bare fordi at det er ved at gå op for folket, at bandet i Michel Belli, har en sanger, der med karakter og klasse i den grad altid kandiderer til titlen som ”Danmarks bedste rocksanger”? Hvad svaret er er sådan set også underordnet – vi opfordrer bare til en ting – SKRU NU OP OG LYT MED.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.