Nyt album fra afdød blues-legende

”Dan Auerbach og Jody White står bag nyt Tony Joe White album”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den 7. maj udkommer Tony Joe White albummet” Smoke From A Chimney” med ni numre, der ikke har været udgivet tidligere. Det selvom at Tony Joe White ikke er blandt os mere, men døde den 24. oktober 2018. Samme år udkom hans sidste studiealbum ”Bad Mouthin’”  

Tony’s søn og manager Jody White – begyndte efter faderens død at gennemgå hvad der lå af demo optagelser – og da han faldt over nummeret ”Smoke From A Chimney” vidste han at det måtte ikke gå tabt – og han begyndte at overføre disse multitrack-hjemmeoptagelser til digitale filer. Det nummers kvalitet fik hele projektet med at revidere hans fars katalog til at udvikle sig, og Jody White vidste at produceren og musikeren Dan Auerbach (The Black Keys m.fl.) ville være den helt rigtige at involvere i projektet.  

Dan Auerbach havde nemlig mødt Tony Joe White bag kulisserne på en australsk musikfestival i 2009, og havde siden da ønsket at lave en plade sammen med ham. Men det nåede aldrig at blive en realitet, ikke mindst fordi Tony Joe White af princip bare ønskede at køre tingene selv – på sin måde.

I en snak med onlinemediet udiscovermusic.com lægger Jody White dog ikke skjul på, at han i de nyfundne sange nærmest fornemmer at de – uden nogen vidste det – var skrevet af Tony Joe White med tanke på Dan Auerbach.

Så med Dan Auerbach ved roret – og en en masse kompetente studiemusikere, som f.eks. Marcus King og Paul Franklin, blev disse sange fra overskudslageret færdiggjort og finpudset – og holder resten af materialet det niveau som den første single ”Boot Money”, så er der da i sandhed noget at glæde sig til, som en sidste magi fra en mand, der til det sidste leverede med blåt blod i årene – på sin helt egen måde.     

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.