Nyt pladeselskab vil tilbyder de uventede opdagelser

”Marathon Monks indleder med et smash af en funky instrumental single”

Fotograf: PRESSEFOTO

Der er ild i 57-årige Aske Jacoby i disse år. Ved siden af egen solokarriere – har han blandt andet sammen med Jeppe Kaas udgivet soundtracket til ”Sommerdahl”, der indeholder en af årets foreløbig bedste rocksingler ”Balloon” – og så er han også en vigtigt sparingspartner for Ginne Marker, der ovenpå sit lille mesterværk af et debutalbum fra 2019, vel nok har udgivet året foreløbig bedste og mest iørefaldende single fra en dansk artist – ”Never Golden But Beautiful”.

En single som snart følges op af endnu et singleudspil ”Omen” – nærmere bestemt næste fredag den 9. april. Nummeret udsendes via Aske Jacoby’s pladeselskab Giant Birch og kommer ganske usædvanligt i første omgang KUN UD I FYSISK FORMAT.

Der er således hos NORDSØ RECORDS trykt 300 eksemplarer af singlen ”Never Golden But Beautiful” som A-side, og så ”Omen” som B-Side. “Omen” er en flot og besnærende ballade, der nok engang viser at Ginne Marker har sat sig solidt på første række i talentklassen. Mon ikke man skal sætte i omdrejninger hvis man vi nå at sikre sig et eksemplar af dette kvalitetsprodukt, der velsagtens også kan ende som en rigtigt samleobjekt.

Aske Jacoby samler selv på oplevelser – også gerne de mere uventede. Derfor præsenterer han i dag den første artist på hans nye sub-label LITTLE SPROUT, der er vokset ud som en lille gren på Giant Birch. Den lille spire springer ud i den store verden med udgivelsen af ElektroRetroFutureFunk-bandet Marathon Monk’s allerførste single ”Monk Funk (The Six Ungraspables)”.

Og sidder du nu og er i tvivl om hvordan ElektroRetroFutureFunk lyder, så tøv ikke med at give dig selv den oplevelse at tjekke Marathon Monk ud. Det rykker – helt som man kender det – og så alligevel ikke. Der er en ubekendt i ligningen, men det hele går op i – og springer ud som en feststemt forårsbebuder – især hvis anlægget er indstillet til PLAY IT LOUD.

Bandet er en trio bestående af Fredrik Damsgaard, Phong Lé og Minh Le Shingora. Tre individer samlet som en enhed – og udtrykt som en matematisk ligning er de 1 + 1 + 1 = MM. Men her er intet behov for en x-løsning. Til gengæld emmer de af X-faktor. Man kan roligt regne med at de får sat en ny dagsorden ved hjælp af to gamle Höfner-basser, oscillerende synthesizere, groovy trommer, penslende percussion og solidt implementeret stilhed.

Video til singlen udkommer den 08.04.21 – og vil naturligvis blive vist her på siden. Et album forventes af lande til efteråret. Foreløbig kan du lytte til nummeret via vores Spotify playliste – ”Side 33 – Alt godt – HJEMME”, hvor du også kan finde en masse andre gode musikalske nyheder – masser af velafbalancerede sange, der hører hjemme på sikker grund – som f.eks. :

Lyttelækker soul/pop fra Alexander Woods på ””You Better”

Dansabelt funky brit-pop fra Fribytterdrømme på ”Se hun har solen som kronen på hovedet”

Tempereret Country rock fra Brandons BreakUp Club med Kristian Krohn Djurhuus, Andreas Fuglebæk og Mads Andersen på “Backroads 4ever”

Fuldfed nordicana fra Barrow på ”I’m Alright”

Singer-songwriter klasse med rocknoter fra Rasmus Matthiesen & Red Handed Five på ”Lad dine bekymringer ligger her” og fra Gæsterne på “I Mørket er der ingen der skal sidde alene”

Country-pop som kunstigt åndedræt fra veteranen Tamra Rosanes på ”Breathe again”   

Rustik blåtonet roots fra Holtsø & Wittrock på ”Blink of an Eye”

Melodisk pop/rock på internationalt niveau fra Capitals med Kenneth Nefling alias The Victim i spidsen på nummeret “Walk away”

Et par brandvarme pop-korn fra en par nye markant stemmer på popstjernehimlen – ”Hva så nu” – fra Emma Nicoline – og “Restless Soon Insane” fra Filippa

Og så der de artister – der ikke bare rykker – men også rykker grænser for udtryk og lydbilleder, og her er nogle af de skarpeste eksempler lige nu :

Angående mig med ”Blomster i lakken”

Og

Glitchi med ”Cyborg”

De sidste par numre behøver ingen nærmere præsentation nu og her – for vi tænker at de bør indtages og mærkes uden forudgående varsel og forventninger – andet end vi lover – EN OPLEVELSE VENTER FORUDE!

Og så fik vi slet ikke omtalt alt godt nyt på listen – Rambuk, Lil Cat, Dorthe Gerlach, Lasse Helner, While I Wonder feat. Tess, Soleima, Isse, Goss, Cherry Blossom Kids. Cichosz, Johannes Smed , Benner, Johan Kolstrup, Sundays, Undertekst, Death Machine, Jærv m.fl. – så vi anbefaler da at du selv går nysgerrigt på opdagelse – og eventuelt bare lader listen fylde ud som soundtrack på din langfredag. Der er en musikalsk bredside på godt 9 timer at hygge sig med – og over 140 forskellige artister. Det er det vi forstår ved PUBLIC SERVICE!  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.