ØH – hvem er det lige der ligger nr. 1 på ugens vinyl hitliste?

”De danske kunstnere dominerer igen på ugens Top-10”

ENDELIG kom der nyt fra Østkyst Hustlers. Hele 22 år skulle der gå, før ”Titusind Timer” med 12 nye sange + en ny udgave af Kim Larsens ”Det rager mig en bønne” var klar til udgivelse. Albummets titel referer til den tid, det siges at det tager at blive mester til noget, og det er den røde tråd gennem pladens 13 tracks. På de 22 år er der rent faktisk gået 192.847,6 timer!

Men selvom de nu som band er nået til sølvbryllup alderen er ingenlunde glemt af deres store loyale publikum, der trofast i de mellemliggende år er mødt op til Østkyst Hustlers koncerter for at skråle med på de gamle hit – fra især de to første klassiske album Verdens længste rap” (1995) og ”Fuld af løgn” (1997), og for bare være en del af et næstekærligt og festligt funkshow.

Bandets nye album er blevet taget godt imod og går direkte ind på førstepladsen i denne uge – og henviser derved mere tidstypiske og moderne artister som Jada og Nelson Can til henholdsvis anden og tredje pladsen.

I 2017 udgav bandet i et par singler, men der gik altså yderligere 3 år før at et helt album kom ud. Vi har spurgt Nikolaj Peyk fra Østkyst Hustlers om hvad der har været den store hurdle i forhold til at få skrevet og skabt dette nye album?  Og til det svarede han ganske åbent og ærligt:

”Vi havde lyst til at lave en plade, men vi skulle først lige finde ud af, om det var besværet værd. For i virkeligheden havde vi meget lidt at vinde ved at udgive ny musik. Vi kan nemlig sagtens spille udsolgte koncerter på vores bagkatalog, og vi var ikke sikre på, om vi magtede at tage turen igennem en pladebranche, der kun snakker om Instagram-algoritmer.

Når man er et tidligere syvdobbelt platin-band, er der også noget mærkeligt uhåndgribeligt i at smide en stak filer ind på et stort digitalt tag-selv-bord, som alle med et telefonabonnement har gratis adgang til. Når al musik pludselig er gratis, føles den også lidt ligegyldig. Men det er alt andet end ligegyldigt for os. Det er hårdt at skrive de forpulede sange.

Vi nåede frem til, at vi skulle lave albummet, for vores egen skyld. Ikke for karrierens eller publikums skyld. Men fordi vi havde behov for at føle, vi var mere end en levende jukeboks, der kun kunne spille ’Han får for lidt’ og ’Håbløs’. Og jeg er glad for, at vi gjorde det. Det er meget lang tid siden, jeg har lavet noget, jeg er så stolt af, som denne plade. ”

Vi spurgte om meget mere – og det kommer vores medlemmer af ”Fællesskabet Side 33” til gode i det kommende nyhedsbrev ”Ekstra Nummer”, der udkommer 29.02.19.


Peter Sommer (nr. 5), Claus Hempler (nr. 6 og samlet 39 uger på listen!). The Minds of 99 (nr. 7 på listen og samlet 87 uger på listen), og Signe Svendsen (nr. 10) holder sig også alle inden på Top 10 med deres nyeste albums, og sikrer at der igen er hele 7 af 10 album, der er danskproducerede.


Bo Kaspers Orkester’s succes på den aktuelle turne her til lands kan også aflæses, og deres fremragende soulfyldte nye album ”23.55”, der endelig er ude på vinyl, er gået direkte ind som nr. 9.

Også indenfor Top-20 er der flere danske kunstnere, der holder skansen – The Beatophonics er nr. 11, Hanne Boel er nr. 16, og Bremer/Mccoy er nr. 19 – alle med deres helt aktuelle album. Mere overraskende er det at finde rapperen Marwan og hans 2007 album ”P.E.R.K.E.R” snige sig ind på pladsen som nr. 13. Forklaringen skal nok findes i, at albummet – der blandt andet gæstes af Suspekt og L.O.C –  netop er genudgivet – og for første gang på vinyl.    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.