Ole & De Navnløse siger ’pænt goddag – sprit hånden af!’

”Smittende punkrock attitude giver humøret et tiltrængt lift på ny single.

Bag navnet Ole & De Navnløse står den karismatiske, nysgerrige og utrætteligt hårdtarbejdende lokalradiovært Ole Hansen fra Vesterbro Rockradio.

Til tider får han selv trang til at udtrykke sig musikalsk – hvilket man sidste år kunne høre på den fire sporede EP ”Lyset brænder endnu” (digital udgivelse), der i bund og grund var både naturligt charmerende, farverig og festlig –  men som alligevel nok var lige lovlig meget lyden a la Magtens Korridorer fra dengang de stadig var på begynderstadiet. Fakta var at jeg  i hvert fald har hørt en del bedre musik afspillet fra Vesterbro Rockradio.

Men med charme, selvtillid og en grundlæggende kærlighed til musik kan man komme langt og hurtigt videre – og derfor er det også helt befriende at høre at Ole & De Navnløse nu igen er på banen – denne gang med en single – som er en direkte kommentar til tidens altoverskyggende dårskab – følgerne og effekterne af Corona pandemien.

Ole Hansen har derfor skrevet teksten til “Lola Corona” og indspillet den sammen med de jyske punkrockere Et Land I Forfald – der i 2020 gjorde sig bevidst skævt bemærket med den mildt sagt alternative julesang ”Julemanden vs. Rudolf” for ikke at tale om deres ‘kæberasler’ hilsen til DR P3 – ”Luk P3” . Begge numre med en omgang primitiv punk – hvor budskabet er ligeså klart, som musikken er grynet og grim. Men på “Lola Corona” hæves niveauet, og man mærker lyden af et samarbejde der virker og slår gnister. Der løftes i samlet flok – hver for sig, når de fra første moment leverer med smittende overbevisning med de indledende ord –

”Pænt goddag – sprit hånden af !”

Personligt fik jeg bare lyst til at skrue op – og høre den igen – og derfor er den naturligvis også nu at finde på vores ”SIDE 33 – Alt godt – HJEMME” playliste på Spotify.

Og med smil på læben – på trods – i en fortsat alvorstung Corona tid tænker jeg, at musik som altid er en vigtig livseliksir – og at PIET HEIN havde så eviggyldigt ret med hans rammende GRUK –

“Den som kun tar’ spøg for spøg – og alvor kun alvorligt – han og hun har faktisk fattet – begge dele lige dårligt”

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.