Om der kommer nogle spændende navne på Roskilde?

"Ja, da"

Fotograf: Madeleine Glindorf

Inden den med spænding ventede afsløring af det store samlede Roskilde Festival 2020 jubilæumsprogram, blev der i går offentligt en stribe spændende navne til vækstlagsporgrammet, ligesom det blev  slået fast hvem, der skal skal spille åbningskoncerten på Orange Scene.

Det skal danske JADA.  En kunstner, som en af Side 33’s nysgerrige ”running scouts” Rene Bode gjorde os opmærksom på allerede efter hendes overvældende koncert den 03.05 til Lillefredag på den lille scene ved Orangeriet i Tivoli. Hun var der omgivet af et sublimt hold med tre musikere og tre korsangere, og meldingen fra vores skarpe observatør og glade Tivoli sæsonkortholder var helt klar:

”Emilie Molsted Nørgaard med kunster navnet Jada har en stærk og sjælfuld vokal. Hun stråler og forfører, og det er tydeligt at hun elsker det og er et stort naturtalent. Der er indlevelse og koreografi og Emilie og det velspillende band leverede smukke, skarpskåret og sjælfulde popsange. Og publikum kan li´ det! Og det kan jeg også.”

JADA i Tivoli – maj 2018 – FOTO: Rene Bode

Samme år debuterede hun på Roskilde’s Countdown scene i opvarmningsdagene, og i 2019 var hun så steget til Avalon scenen på selve hovedfestivalen. Da jeg så hende sidste år i Royal Arena, som opvarmning til The Minds of 99 – forstod også jeg for alvor – at der var både alvor og en udklækket talentmasse i spil – som kun lige var begyndt en optur – der nok har været hjulpet på vej af en seriøs hype, men som mest af alt er båret af en ægte personlighed med en stærk vokal og gode velarrangerede sange. Så det er så ganske glædeligt at hun nu får lov at åbne Orange Scene på Roskilde. Det bliver med garanti et hit – og en opgave hun vil løfte med både stil og klasse.

Ligeså opløftende var det også at se tidligere Side 33 omtalte navne som ATHLETIC PROGRESSION (DK) – GRETA (DE/DK) – JUNG (DK) – RIGMOR (DK) – JJ PAULO (TZ/DK) – MAIDA VALE (SE) slippe igennem nåleøjet til Roskilde Festival.

Maida Vale så denne skribent første gang tilbage i august 2016, hvor de spillede på det charmerende lille rocksted Lygtens Kro i KBH. De fire kvinder var mildest talt eksplosive og intense i deres energiske blues/rock udtryk – og så har de i Matilda Roth en karismatisk frontfigur, der både hvad angår vokal og udstråling fører en stafet videre fra navne som Annisette fra Savage Rose og Janis Joplin.   

Bandet gæster dog allerede Danmark i næste uge, når de kommer til Stengade 30 i KBH den 05.03, idet der kan blive en ren åbenbaring af en dobbelt koncert, når de er spiller som speciel guest før endnu et andet anbefalelsesværdigt band, der også kun består af kvinder – australske Stonefield.


Et andet af de offentliggjorte navne JJ PAULO, så Side 33’s oplevelses-korrespondent Kurt Baagø så igen, så sent som i lørdags den 22.02 på scenen i Stakladen i Århus, hvor JJ Paulo med glæde i stemmen, kunne meddele, at det her var første gang han og hans band fik en rigtig hyre for et show.

Et show, der naturligvis endte i fest og dans med publikum på scenen, og som nok engang overbeviste om, at JJ Paulo først lige er begyndt den musikalske rejse han så hårdt har knoklet, svedt, ofret, og kæmpet for igennem de senere år. Han tror på at han kan blive den første danske og tanzanianske rapper, der får et internationalt gennembrud. Den tro har vi også her på Side 33!.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.