’Once-in-a-lifetime’ koncert med Lydmor – inden stor turne

”Vil gå meget mere avantgardistisk og ambient til den elektroniske musik i nyt samarbejde på Forbrændingen"

Fotograf: PRESSEFOTO

Spillestedet Forbrændingen i Albertslund er ikke bleg for at flytte grænser, eller prøve grænser af indenfor et varieret musikalsk landskab. Det har de blandt andet vist i deres koncertserie Suburban Summit, der er Forbrændingens platform for unikke kunstneriske samarbejder. Her forsøger de at fange og fastholde skabelsens øjeblik indenfor koncertrummets frie fire vægge når to kunstnere skal mødes på et tomt spillested – uden forberedelse, uden aftaler – andet end de har 7 dage til at skabe indhold til en helt unik koncertbegivenhed.  Det kan blive alt – det kan blive intet!

Det sidste er dog efter sigende endnu ikke sket i løbet af de fire gange, man allerede har gennemført Suburban Summit. Første gang var i 2016, hvor det var den pt. album aktuelle – amerikanske indie-stjerne Matthew E. White og det færøske nationalklenodie Teitur Lassen, der skulle mødes.

Suburban Summit #5 har som så meget andet ligget i dvale under coronaen, men nu er det altså endeligt tilbage den 25. september 2021.  

Denne gang er det Lydmor som Forbrændingen har bedt om at pege på en artist hun gerne vil lukkes inde på Forbrændingen med i en uge – for sammen at skabe et helt specielt show. Lydmor, der er anerkendt som en artist, der aldrig går på kompromis og altid går sine egne veje har valgt kunstnergruppen Dark Matters til opgaven. De er en kunstnergruppe og kreativt studie, der skaber unikke universer og visuelt æstetiske oplevelser gennem lys, arkitektur, storytelling og teknologi. De har blandt andet tre gange optrådt med spektakulære shows på Roskilde Festival sammen med Den Sorte Skole.

Om showet udtaler Dark Matters:

Dark Matters har lovet deres organiske simulator, de ikke må sige et ord om seancen med Lydmor. De undskylder på forhånd.”

Til eventet vil vi ifølge Forbrændingen kunne opleve en helt ny side af Lydmor alias Jenny Rossander, som i koncerten vil gå meget mere avantgardistisk og ambient til den elektroniske musik.

Jenny Rossander har de sidste par år skabt flere soundtracks til både film og teater, og vil folde den side af hendes musikalitet ud i en langsomt opbyggende udfordrende meditativ koncert form. Tid vil blive strukket ud og detaljer lyse, i sammenspil med kunstnerens normale emotionelle og overraskende stil.

Så når Lydmor og Dark Matters kommer ud på scenen efter at have arbejdet i 7 dage om at skabe noget unikt, så kan man godt forvente noget helt særligt. Det bliver en eksplosion for alle sanser og det kan altså kun opleves denne ene gang.

Lydmor udgav tidligere i år albummet ”Capacity”, som blev anmeldt her på siden i ganske rosende vendinger under overskriften –  ”Danmarks ukronede elektropop dronning har begået et album, der har alt der forventes af genren – og meget, meget mere”. Nu giver hun så noget af det der IKKE forventes – og sikkert også her meget, meget mere!

Billetsalget er startet – og når dette event er spillet denne ene gang – går hun videre med hendes store ‘almindelige’ turné, som starter den 18.09 i Studenterhuset i Aalborg, og fortsætter via hele 29 koncerter i perioden 30.09. – 08.12 i både ind- og udland.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.