Optakten til nyt album fra Jacob Dinesen er skudt i gang

”Titelnummeret er indspillet sammen med hans mentor Allan Taylor”

Fotograf: Brian Selander

Den 26. november udkommer der et nyt album fra Jacob Dinesen, og den første single – titelnummeret ”The Joker’s Hand” – er ude på alle streaming tjenester i dag.

Hver torsdag frem til releasen udkommer der så et nyt nummer kl. 12.15 – og det præsenteres samtidig i programmet ”P4 Play – med Andrew Jensen”. ”The Joker’s Hand” er skrevet sammen med Dinesen’s mangeårige mentor og musikalske læremester Allan Taylor. I et opslag på Jacob Dinesens egen Facebook side skriver han :

”Allan og jeg har kendt hinanden i 13 år og jeg betragter ham som en af mine tætteste venner. Der er 50 år imellem os og det kan ikke mærkes når vi er i rum sammen. Thank you for doing this with me Al”

Næppe nogen stor overraskelse for dem der har fulgt Jacob Dinesen fra starten af hans karriere – for de to har med mellemrum optrådt sammen på diverse scener.

Side 33 (dengang 33plus) var et de første magasiner – hvis ikke det første – der havde et stort interview med den dengang meget unge knægt fra Tønder. Allerede dengang i december 2015 var det tydeligt, at venskabet med Allan Taylor var helt specielt. Glædeligt at erfare at det venskab fortsat gror, og nu giver endnu øjeblik af musikalsk magi til ’the memory lane’.

Vi gengiver nedenfor et uddrag af vores interview, der blev offentliggjort i onlinemagasinet 33plus i februar 2016 –  https://issuu.com/33plusmusik/docs/33_plus_februar_2016

Jacob Dinesen anno 2015 på Bartof Station, Frederiksberg – Foto: Brian Selander

Uddrag af 33 PLUS artikel pba interview december 2015:

”I det hele taget er Jacob Dinesen meget mere end den klassiske og konservative opfattelse af folk-rock. Inspirationskilderne peger da også i flere retninger, og han nævner selv at han har en ret bred musiksmag. Der er naturligvis omtalte Bruce Springsteen, som han fortæller at han er ”die hard fan” af – men også navne som Frank Zappa, Van Morrison, Great Big Sea/Alan Doyle, Wolfstone og Allan Olsen betyder meget for Jacob Dinesen – ligesom han også gerne lytter til nyere navne som Ed Sheeran og Mumford & Sons. 

Musik har i det hele taget altid fyldt meget i Jacobs liv. Som barnefødt i Tønder – af musikinteresserede forældre – ja så er man jo så godt som også født ind i Tønder Festivalen, der er det naturlige omdrejningspunkt for byen i en uge hvert år. Det var også forældrene, der lærte Jacob at lytte til musik, og ikke bare høre det – ligesom de nok også har en vis andel i at det nok mest er den mere retro stil af musik, som Jacob hælder mest til i dag.   

Men at Jacob musikalsk står hvor han gør i dag er der en helt anden årsag til. Som Allan Olsen nok ville udtrykke det, så blev Jacobs vej tilfældigt strejfet af en vis herre ved navn Allan Taylor – en sand legende på Tønder Festivalen. Jacob kalder Allan Taylor hans mentor – og det er næppe en underdrivelse.

Allan Taylor har været en fast gæst på festivaler som Tønder og Skagen siden 70’erne, og er generelt en af Englands mest anerkendte og respekterede singer/songwritere. Hans sange er indspillet af utallige kunstnere på begge sider af Atlanten og han har siden debutpladen i 1971 udgivet plader med jævne mellemrum.

Dinesen og Taylor mødtes første gang i en privat sammenhæng i forbindelse med Tønder Festivalen, da Jacob var omkring 13-14 år. Allan Taylor fornemmede straks at der var tale om en meget lærenem musikalsk knægt – og allerede ved første møde fik han første intense guitar kursus. Siden mødtes de i ny og næ, og der blev f.eks. øvet forskellige guitarteknikker over en aftensmad inden Taylor skulle ud og optræde – og det alt sammen inden Jacob endnu var konfirmeret.

At stemmen gik i overgang slog heller ikke Dinesen ud. På vores spørgsmål om hvornår han egentligt opdagede at han havde en særlig og kraftfuld stemme svarer han – ”Jeg startede med at brøle igennem, og min stemme gik overgang. Jeg spillede i et punkband i 7 klasse, og råbte mig hæs. Men man lærer at lytte til sin krop, og jeg lærte mig selv sangteknik”.

Punkbandet fik en kort levetid, men det gjorde møderne med Allan Taylor ikke. De har i dag et meget tæt personligt og musikalsk venskab, og senest har Jacob været i England og spille til en koncert i anledning af at Allan Taylor rundede de 70 år. Det har haft stor betydning for Jacob at Allan Taylor hele tiden har vist stor tiltro til Jacob, og at Allan Taylor har kunnet dele ud af de erfaringer han har med at leve af at spille musik. Han har med andre ord givet byggestenene til hvordan man skal arbejde og ikke mindst performe, og hvordan man skal få historierne til at blive levende mellem kunstner og publikum.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.