Oscar Mukherjee har fundet the Band!

“Væn dig til navnet The Mukherjee Development hvis du holder af klassisk rock eller det der ligner”

Fotograf: PRESSEFOTO

I mange år var amerikansk/dansk/indiske Oscar Mukherjee ([MUH-kar-dji] en ung lovende og hårdt arbejdede blues guitarist, som med Mojo Blues Bar i København som ’læreplads” i alle sine teenageår fik spillet med stort set alle danske musikere med blåt blod i årene.  Men nok elskede han the blues – men hans amerikanske baggrund havde også skabt en naturlig kærlighed til mere klassisk amerikansk rock a la Bob Dylan, John Fogerty, Jackson Browne og Tom Petty.

Den genre har han dyrket sideløbende og til dels over et par fine EP’er udsendt under navnet Mukherjee – mens han som bluesartist har udsendt en enkelt CD under navnet Mukherjee Blues.

De seneste par år har han stille og roligt fået samlet sig et lille drømmehold af musikere omkring sig. Dels hans gamle læremester, kompagnon og gode ven Jakob Holm, som også er med i Mukherjee Blues og så de herrer Søren Bigum (guitar m.v.), Henrik Poulsen (bas) og Søren Poulsen (trommer). De sidste tre blandt andet kendt fra Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith.

De fem musikere har efterhånden fået spillet sig så tæt sammen at tiden er inden til at etablere sig med et ‘ægte’ band-navn, nemlig The Mukherjee Development.

De har været i studiet med nye sange med henblik på et kommende album. Men her og nu kan man nyde hvor tight og sikkert de spiller sammen på en live-session video af det helt nye nummer ”Hang It Up.

Det vidst bare at konstatere, at hvis det her er niveauet for såvel sangskrivning som fremførelse – så bliver det en lang optur forude – selv med et lidt langt og svært bandnavn. Men lur os om ikke vi alle får god tid til at lære det i – for The Mukherjee Development er i den grad lyden af tidløs og garanteret langtidsholdbar kvalitetsrock. Eller som de selv præsenterer sig :

”Tænk Kurt Vile, Phoebe Bridgers og John Prine til jamsession med dansk smørrebrød, indisk vindaloo og amerikansk cheesecake”

Fakta er – så er der serveret – VELBEKOMME!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.