På trods af alting – spiller musikken stadig

”Også på VIDEO - se et firkløver af nye singler, der er mere end et lykketræf”

Fotograf: Maria Fremming

Sidste år udgav KOM VI LØBER alias Lone Slot Nielsen et af den slags debutalbum, der gjorde mere end indtryk – og vi gav det her på siden 5 ud af 6 mulig skiver – og sammenlignede det ordforløste og alternative eksistentiel-pop univers lidt med Mouritz-Hørslev projektet.

Kom Vi Løber har i år udgivet et par nye singler – der begge bekræfter indtrykket af et talent, der virkelig er ved at træde i kulminerende karakter, ikke mindst på den nyeste ”Bruger ikke at danse”, der igen imponerer stærkt både hvad angår tekst og musik.    

Bemærk – uanset om du plejer at bruge at løbe eller danse – så bør du give dette nummer et chance hvis du normalt har den gode vane at lytte til intelligent alternativ pop.


Dansk/tyske Greta har også udgivet et debutalbum, som vi for nylig også har anmeldt og tildelt 5 ud 6 skiver – og rost hendes fascinerende opdaterede og nutidige version af gamle 80’er opskrifter på popmusik med masser af plads til drømme og diversitet.

Stine Thorbøll har nu begået en stærk billedside til nummeret ”Again”. Den handler om overgang til noget nyt og om at forberede sig til det skifte – om at være bange for usikkerheden, men finde styrke i hinanden og sig selv.

Kvinderne som medvirker i videoen er iøvrigt Gretas nære veninder som også allesammen er frontsangerinder i deres egne projekter – Helena Heinesen Rebensdorff (Brimheim), Julie Christiansen (We Are The Way For The Cosmos To Know Itself/GRO) og Mary Jean Moore (MARY JEAN).


Julie Ellinor har endnu ikke udgivet nogle album – men blot en enkelt single tilbage i 2017 – men nu er der en EP ”Flares in the Dark” på. vej Herfra er  netop udsendt første singlen ’Oblivion’ og en dertilhørende musikvideo.

Julie Ellinor har en af disse mørkglødede stemmer, der emmer af personlighed, og rammer dig fra første færd. Sådan havde undertegnede det i hvert fald da jeg så hende første gang LIVE til et glimrende Gimle Sound-tjek i Roskilde i 2016.

Og så hun bare en klassisk singer/songwriter med skarp melodisk sans og god plads til de upolerede kanter. ”Oblivion” er en inderlig sagn om sorg og angsten for at blive forladt, og den er ærlig talt svær at ryste af sig når den først har mødt øregangene.


Sidst men ikke mindst udkom I går singlen ”Når lyset rammer dig” fra den færøske sanger Janus Wiberg, der som vi tidligere har omtalt har taget turen til Danmark for at indgå i et særdeles spændende musikalsk samarbejde med blandt andre Søren Balsner fra Carpark North og den færøske sangskriver Marius Ziska.

Nummeret rummer både det storslåede, intensiteten og melankolien – og er det man på godt dansk må kalde en regulær ”pop-basker” i ordets mest positive betydning. Den og Janus Wibergs klare og følsomme vokal rammer simpelthen så præcist og henført selvsikkert.  

Da Side 33’s Maria Fremming var til single-release reception, hvor nummeret blev opført live beskrev hun oplevelsen således:

”En sang der sniger sig ind i øregangen og massere din høresans. Der var ingen snak i lokalet – alle som en stod tryllebundet over den rørende og sårbare og alligevel stærke vokal, og lyttede opmærksomt efter teksten, der bare oser af indestængte følelser i kærlighedens forpinte spil”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.