Patrick Smith er stadig en spillemand med x-faktor

”Ørehængende forløber fra kommende debutalbum”

Fotograf: PRESSEFOTO

Hvis du synes du har set denne unge mand før, så er det nok enten fordi du har set ham spille til en af hans mange koncerter på små spillesteder, markedspladser, kroer og værtshuse i hver en afkrog af Danmark, eller fordi du har set ham i X-factor i 2019, hvor han blev nummer fem.

Året efter udsendte han sin debutsingle ”500 mil”, som iøvrigt også var den sang han medbragte til casting på x-factor.

Nu er han ved at være klar til at tage de næste skridt som spillemand. I fredags udsendte han singlen ”Gi’ mig en dag”. Et soul/popnummer af den lyttelækre slags, som folk, der holder af f.eks. Calby, Patrick Dorgan, eller Thomas Buttenschøn bestemt bør gøre sig selv den tjeneste at lytte nysgerrigt til.

Nummeret er skrevet med Jakob Eilsø og Frederik Vedersø, eller med andre ord  2/3 af folkrock bandet The White Album. Instrumenteringen er rustik, håndspillet og er et bundsolidt vidnesbyrd om at Patrick Smith meget naturligt allierer sig med hamrende dygtige folk, der kan deres musikalske håndværk til fingerspidserne. 

‘Gi’ mig en dag’ er båret af veloplagte blæsere, en bølgende orgelbund, en syngende slide-guitar, akustisk guitar og klaver. 

Patrick fortæller om sangen:

»Nogle gange savner hjertet det, der var engang. Og ‘Gi’ mig en dag’ er en længsel tilbage til en tid, hvor alting var nyt. Fik man egentligt fik nok ud af den tid? De fleste kan vel genkende ønsket om at genopleve en magisk periode i ungdommen, hvor der ikke var så mange forpligtelser og praktiske bekymringer. Men hvor fokus lå på ens drømme og at potentialet til at de kunne gå i opfyldelse lå lige til højrebenet.«  

Singlen har fået sit en flot billedside i form af nedenstående video, der er lavet af Daniel Buchwald.

Der er endnu ikke sat udgivelsesdato for debutalbummet, men det forventes at udkomme til efteråret.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.