Per Vers i levende omdrejninger med en-til-en pladesalg

”UDGIVER EKSKLUSIVT VINYL ALBUM, DER KUN TRYKKES LIVE”

Fotograf: PRESSEFOTO

Poet, performer, rapper, rimsmed, og kreativ ord-forbruger. Per Vers er om nogen en mand, der kan sætte ord og kreative indslag i søen i en evig søgen efter noget nyt at råbe hiphop hurra over for den almindelige menigmand eller kvinde.

Han er en historiefortællende ordsmed med et fedt beat, der aldrig hopper aldrig over hvor gærdet er lavest eller hvor gryden er kold, og hans seneste værk – eller rettere mesterværk – ”Knust Kunst” fra 2018 – var en i høj grad en sammensmeltning af kunst, ord og musik i mest berigende og gennemarbejde forstand.

Og nu tyder det på at den er “gal” igen – han har nemlig netop – næsten – færdiggjort et album med lyden af den afdøde nationaldigter Benny Andersen og ham selv færdigt. Et album – der har fået arbejdstitlen ”Sidste omgang” – og som mildt sagt helt naturligt er den form for album, som sætter forventningens glæde på maksimum.

For altså – at tænke sig – to kunstnere, der begge har modtaget den fornemme ”Modersmål-Prisen” i henholdsvis 1985 og 2014 – sammen til en sidste omgang. Jamen, det er så stort, at man så småt må begynde at forberede sig på at fattes ord.

Men der sker – som sædvanlig – andet omkring Per Vers – der i denne uge for præcis 10 år havde sin sidste optræden på hans tour med Frank Hvam. En mega-tour med 113 udsolgte shows på et halvt år, hvor Per Vers varmede op i 20 improviserede minutter hver aften. Noget han selv beskriver, som et fedt eksperiment, det med at lykkedes med at lave en sammenhængende og 100% improviseret optræden, der var special-designet til lejligheden.

Mange af disse optrædener blev optaget, så på 10-års dagen udgiver Per Vers “TÅKRUMMER”, der er et limited vinyl-album med nogle af de bedste optagelser fra de mange shows!

I pladens 48 sider tykke full-size booklet er der nedskrevet alle de mange tåkrummende historier, som publikum velvilligt bidrog med ! Deraf titlen – og undertitlen “En Pinligt Poetisk Tour De Freestyle I Danske Smertepunkter”. Sammen med de andre freestyle-numre bliver pladen derved en slags temperaturmåling på samtaleemner og offentlig debat i DK anno 2010, og ikke mindst et sjovt indblik i hvad der er universelt pinligt! Bookletten er udført af Kärt K a.ka. Hells Jells, der også imponerede stort da hun stod for Knust Kunst bog og pladecover.

”Tåkrummer” bliver IKKE lagt på streamingtjenesterne, det er vinyl only. Måden du kan anskaffe dig denne plade på, bliver også helt særlig. På onsdag, den 27/5 kl. 20 er der en helaftens live stream fra Nordsø Records, hvorfra vinylen kan bestilles – mens det trykkes umiddelbart efter.

FOTO fra Nordsø Records – af Mads Kornum

Det koncept er vidst ikke set før! Så der er lagt op til en helt unik aften, med blanding af snak, live en-til-en pladesalg, auktion over ellers udsolgte ting fra bagkataloget og en koncert hvor Per Vers er i godt selskab med DJ Noize. Musikken på ”TÅKRUMMER” er leveret af Pilfinger, Tue Track, amerikanske Oddisee og Es.

Albummet indeholder bonusnummeret ”Musikbilen”, som i modsætning til selve albummet er udgivet digitalt – tjek det her:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.